4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Açık Cezaevinde görev değişimi

Bursa'da, Gemlik Açık İnfaz Kurumu Müdürlüğü'nü yapan Ali Şanoğlu'nun İzmir'e tayininin çıkmasıyla boşalan koltuğa, Siirt Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü İsmail Şahin getirildi.

17 Ağustos 1999 depreminin olduğu gün Bursa'ya tayini çıkan ve görev süresince Marmara Bölgesi'ne bir açık cezaevi kazandıran Şanoğlu, toplum açısından bir açık cezaevinin hastane yapmak kadar önemli olduğunu söyledi.
Bursa'da 9 yıldır görev yaptığı E Tipi Kapalı Cezaevi Müdürlüğü'nden geçen yıl Gemlik Açık Cezaevi'ne tayini çıkan Ali Şanoğlu bu yıl İzmir Çocuk Eğitim Evi Müdürlüğüne atandı. Ali Şanoğlu'ndan boşalan göreve ise Siirt Açık Cezaevi Müdürü İsmail Şahin getirildi.

17 Ağustos 1999 depreminde Bursa'ya tayini çıkan Ali Şanoğlu, zindan olarak devraldığı E Tipi Cezaevi'ni bir eğitim kompleksi haline getirdiklerini ifade ederek, "Adalet Bakanlığı'nın emriyle İzmir Çocuk Eğitim Merkezi'ne tayin edildim. Bursa'yı çok sevdim. Büyük emek verdim" dedi.

2004 seçimlerinde AK Parti'den Emek belediye başkan aday adayı olan ve Şanoğlu, "Bir zindan olarak devraldığımız Bursa Cezaevi'ni model bir cezaevi haline getirdik. Adeta bir fabrikaya dönüşen cezaevi, mahkumlarına sigorta ve maaş bağlatarak bir ilke de imza atmıştır" diye konuştu. Türkiye'de AB eğitim sertifikalı 5 müdürden biri olan Şanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İmralı Açık Cezaevi'nin kapanmasının ardından Marmara Bölgesi'nde açık cezaevi kalmamıştı. Bursa Başsavcılığı'nın önderliğinde yaptığımız çalışmalarla Marmara Bölgesi Gemlik Açık Ceza İnfaz Kurumu'na kavuştu. 2 yılın altında ceza alan her hükümlü, kapalı cezaevindeki o gergin ortamı yaşamadan, direk açık ceza infaz kurumuna ayrılmakta. Mahkumlar günde 18 saat, telefonla ve ailesiyle görüşebilmekte, çalışarak sosyal hayattan kopmamaktadır. Toplumun gelişmesi için bu, bir hastane yapmak kadar önemlidir" dedi.
Bursa'ya tayini çıkan ve Siirt Açık Cezaevi'nin 3 yıldır müdürlüğünü yapan İsmail Şahin, "Hizmette 12 yılımı doldurdum. Tayinimi istemiştim. Bakanlığın emriyle Bursa'da görevlendirildik. Bizlere nerede görev verirse orada bunu layıkıyla yaparız. Çok iyi bir düzeyde olan Bursa açık cezaevinde bayrağı daha ileriye taşımak için göreve geliyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2009 Cuma 13:27:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?