4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Açık liseliler diplomalarını aldı

Bursa'da açık öğretim lisesinden mezun olan 785 kişiye diplomaları törenle verildi. Çocuklarıyla diplomalarını almaya gelenlerin heyecanlı oldukları gözlendi.

Demirtaşpaşa Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necmettin Esen, Mesleki ve Yaygın Eğitimden sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ekiz ve açık öğretim lisesinden mezun olan öğrencilerle aileleri katıldı.
Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ekiz, beşikten mezara kadar eğitim kültüründen gelen bir eğitim anlayışına sahip bir toplum olarak halkın her yaşta eğitimi benimsediğini ifade ederek, "Bursa'da 35 bin 330 açık öğretim öğrencisi bulunuyor. Bunun 12 bin 352'si açık ilköğretim okulu, 13 bin 853'ü açık öğretim lisesi, 9 bin 125'i ise mesleki açık öğretim lisesi öğrencisi. 2008-2009 eğitim-öğretim yılında toplam 785 mezun verdik"dedi.

Konuşmalardan sonra dereceye giren öğrencilere diplomaları ve hediyeleri verildi. Ödül töreninde sevinç ve heyecanları gözlerinden okunan öğrenciler, okumanın yaşı olmadığını, eğitimlerine yüksek okul ile devam etmek istediklerini ifade ettiler. Bazı öğrencilerin, diploma törenine çocuklarıyla gelmesi dikkat çekti.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 10:56:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?