3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Acil girişinde otopark sorunu

Bursa'da hasta ve acil vak'a sayısındaki artışla birlikte acil servislerin girişlerinde yaşanan yoğunluk artarken, hastane yönetimlerinin bu alanlarda başta otopark olmak üzere ciddi bir düzenleme yapmaması hastalara sıkıntı veriyor.

Bursa'nın acil yükünü çeken Bursa ve Çekirge Devlet Hastaneleri ile Yüksek İhtisas ve Şevket Yılmaz Hastaneleri'nin acil servislerinde otopark konusu başta olmak üzere ciddi düzenlemeler yapılması isteniyor. 112 Acil ambülanslarının bile acil hastaları bırakmak için girişte güçlük çektikleri acil servis girişlerinde, kendi araçları ile hasta getiren vatandaşlarda, diğer ziyarete gelenlerin de rastgele park etmesi sebebiyle rahat bir giriş yapamıyor.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerini göreve davet eden vatandaşlar, "Acil Servise getirdiğimiz bir yakınımızı hızlı bir şekilde yol alıp hastaneye yetiştiriyoruz. Ancak hastane bahçesinden geçip acil servise aracımızı yanaştıramıyoruz. Acil servis girişinde 10 dakika kuyruk beklenir mi. Bu konuda Sağlık Müdürlüğü yetkilileri hastane başhekimleri ile görüşerek hastanede bir güvenlik elemanını bu konuların sorumlu takipçisi olarak acil servis girişinde görevlendirmesi gerekiyor. 112 ambülansları ve acil hasta taşıyan araçlar için ve hızlı bir giriş olmalı. Hasta alımlarının iki kanaldan yapılmasına imkan sağlanmalıdır" diye konuştu.

Bursa Devlet Hastanesi'nin acil servis bahçesinde genelde araçların manevra yapamadığını belirten vatandaşlar, "Acil servis bahçesinde, 300 metrekarelik yeşil çim bir alan var. Burası 11-12 tane araç alabilecek kapasitede bir yer. Diğer tarafta ağaçların altındaki toprak kısımda hiçbir peyzaj çalışması yok. Madem yeşillik olacak, vatandaşın da oturabildiği, acile girişte sağ taraftaki çınar ağaçlarının altını yeşillendirsinler. Acil Servis için ikinci bir kapı açılabilir. Vatandaşın hastaneye geldiğinde otopark sıkıntısını, acil servise giriş çıkışını düzenleme konusunu Sağlık Müdürlüğü takip edip, çözüm üretmelidir. Bahçelerin girişleri ve diğer hususlar çok önem arz ediyor" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 12:33:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?