6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Acil servise lahmacun siparişi!

ACİL SERVİSE

Binlerce telefona cevap vererek bir an olsun boş durmayan 112 Acil Servis görevlilerinin en büyük sıkıntısı ise art niyetli arayan şahıslar.

Acil olayların yanı sıra görevliler, evlenme teklifi yapanlara da cevap vermeye çalışıyor. Bazı vatandaşlar görevli doktor ve hemşirelere adres sorarken bazıları ise lahmacun ve kebap siparişi veriyor.

Kız ve erkek arkadaşından ayrılanın ilk adresi ise 112 Acil Servis komuta merkezi oluyor. Bunalıma girdiklerini ifade eden aşıklar yardım talebinde bulunarak yeni bir kız arkadaşı istiyor. Geliştirilen sistem sayesinde ise sapıklık için arayan numaralar otomatik olarak kaydediliyor ve bir daha araması engellenmiş oluyor.

"10 BİN ÇAĞRI GELİYOR, TIBBİ DANIŞMANLIK YAPIYORLAR"

Günde yaklaşık 10-12 bin çağrının geldiği 112 Acil Servis komuta merkezi tıbbi danışmanlık da yapıyor. Basit olaylarda telefonda yardımcı olan personel hem vatandaşın bilinçlenmesini sağlıyor hem de ekiplerin boşuna adrese giderek zaman kaybına uğramasına engel oluyor. Acil Servis görevlilerinin diğer sıkıntısı ise adres tarifi. Acil olaylarda vatandaşların heyecan yapmamasını isteyen 112 Acil Servis görevlileri mahallelerde bulunan belirgin noktaların iyi tespit edilerek adreste bildirilmesini önerdi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2010 Cumartesi 12:42:04
Güncelleme :11 Eylül 2010 Cumartesi 12:54:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?