4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Acılı ailenin hukuk savaşı sürüyor

Balıkesir'in Erdek ilçesinde bir tekneye bağlı olarak uçtuğu paraşütün iplerinin kopması sonucu hayatını kaybeden Bursalı işadamı Faruk Eliçetin'in ailesinin başlattığı hukuk savaşı sürüyor.

2 yıllık mücadelenin ardından izinsiz olarak parasailing sporu yaptırdıkları belirlenen 4 kişi hakkında, "taksirle ölüme sebep olmak" suçundan 6 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesi İsabey Mahallesi'nde ikamet eden Faruk Eliçetin, eşi Meral ve kızı Büşra ile yaz tatili için Erdek'e gitti. Burada eşinin karşı çıkmasına rağmen bir tekneye bağlı olan paraşüt ile havalanan Eliçetin, fırtına çıkması sonucu paraşütün iplerinden birisi kopunca havada zor anlar yaşadı. İddiaya göre, önce denize çarpan daha sonra kapanmayan paraşütün savrulmasıyla sahildeki bir otelin bahçesine iniş yapan Eliçetin yaralandı. Hastaneye kaldırılan işadamı
kurtarılamadı.
Cumhuriyet Savcılığı, Eliçetin'in ölümüyle ilgili soruşturma başlattı. Teknenin kaptanı K.A.N. (34), vinç görevlisi B.M. (35), müşteri işleri sorumlusu İ.G. (47), bakım ve tamir işlerini yapan M.K. (36) hakkında, resmi bir çalışma belgesi ve izinleri olmaksızın ücret karşılığı parasailing yaptırdıkları iddiasıyla "taksirle ölüme neden olmak" suçundan 6'şar yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

"TURİZM BELGESİNE PARAMIZ YOKTU AMA BELEDİYEDEN İZİN ALDIK"
Haklarındaki iddiaları yalanlayan sanıklar, olay günü fırtına çıkmasını beklenmedik bir durum olarak değerlendirirken, "Hayatını kaybeden işadamı denizdeyken fırtınaya yakalandık. Havadaki paraşütü indirmeye çalışırken ip koptu. Denize düşen maktulu almak için tekneyle yanına giderken paraşüt tekrar havalandıktan bir süre sonra kıyıdaki bir ağaca takıldı. Yanına gidip hastaneye götürmeyi teklif ettiğimiz maktul, bunu kabul etmeyerek iyi olduğunu söyledi. Ona rağmen Erdek Devlet Hastanesi'ne götürdük.
Burada röntgen görevlisinin olmadığını belirttiler. Bandırma Devlet Hastanesi'ne götürülürken fenalaşmış. Biz bu iş için belediyeden izin aldık. Sadece turizm belgemiz yoktu. Onun için de 80 bin TL para istemişlerdi. Erdek'te turizm sezonu kısa olduğundan belirtilen parayı toplayamamıştık. Bu parayı ödeyemediğimiz için de belgeyi alamamıştık" dedi.

'ÖLMEDEN ÖNCE KIZIMIN VE BENİM ELLERİMİ ÖPTÜ"
Duruşmaya müşteki olarak katılan Meral Eliçetin ise eşinin ölümünden sorumlu olan kişilerin cezalandırılmasını isterken, "Tatil için gittiğimiz Erdek'te eşim parasailing için sanık İ.G. ile anlaşmış. Birlikte yapmamızı istedi: Ben yapmayacağımı söyledim, kendisinin de yapmasını istemedim ama beni dinlemedi. Kızımla birlikte gittiler. Kızımı, babası uçarken çekmesini istedim. Ben onları izliyordum. Paraşütün ipi koptuğunda fırtına yoktu. Eşim denize düştükten sonra fırtına çıktı. Sürüklenerek kıyıya
geldiğinde hemen ambulansla hastaneye götürülmesini istedik. Sanık İ.G. buna karşı çıktı. Eşimi ticari taksiye bindirerek Erdek Devlet Hastanesi'ne götürdük. Personelin çıktığını söyleyince aynı araçla Bandırma'ya gitmeye karar verdik. Taksi şoförü ara ara durup bir şeyler bekledi. İlçe merkezinde bir özel hastanenin önünden geçerken durmamızı söyledim. İ.G. beni dinlemedi. Bir süre sonra da eşim araç içinde fenalaştı kızım ve benim ellerimizi öpmeye başladı. Hastaneye götürdükten 5 dakika sonra öldüğünü
haber verdiler" diye konuştu.
Babasını parasailing yaparken ondan geriye kalan son görüntü olacağını bilmeden kayda alan 18 yaşındaki kızı G.E. ise babasına eşlik etmek için yanında gittiğini ifade ederek, "Uzun süre kıyıda teknenin gelmesini bekledik. Babam sinirlendi tam dönerken biri teknenin geldiğini söyledi. Tekneye bindiğimizde kaptan babama yapacağı şeyleri anlattı. Fakat tehlike anında neler yapılacağını söylemedi. Bu sırada ben babamı cep telefonuyla görüntülüyordum. Babam havadayken eliyle kendisinin indirilmesi konusunda
teknedekileri uyarmıştı. Hatta bunlar görüntülerde de mevcuttur. Olaydan sonra da İ.G.'ye ambulans çağırmasını söyledik. Çağırdığını söylemesine rağmen bir ticari taksi geldi. Sanıklardan şikayetçiyim" diye konuştu.
Ticari taksi şoförü ve zabıta görevlisinin de şahit olarak dinlendiği dava, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 13:18:36
Güncelleme :22 Nisan 2009 Çarşamba 13:49:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?