2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Acılı baba oğlunu arıyor

Diyarbakır 8. Ana Jet Üstü Komutanlığı'nda vatani görevini yaparken yakınına uçak düşmesi sonucu bunalıma giren Bursalı Mustafa Kemal Gül'den yaklaşık 6 aydır haber alınamıyor. 

Bursa'nın Kestel İlçesi'nde yaşayan 24 yaşındaki Mustafa Kemal Gül, vatani görevini yapmak için gittiği Diyarbakır 8. Ana Jet Üstü Komutanlığı'ndaki koğuşunda istirahat ederken, koğuşun yakınına bir askeri uçağın düşmesi üzerine bunalıma girdi. Daha sonra kaldığı askeri birlikten firar eden Gül, 14 gün sonra ailesi tarafından Gazcılar'da bir otelde bulundu. Gürsu Kaymakamlığı'nda memur olarak çalışan baba Nail Gül, oğlunu otelde bulduğu ertesi gün askeri birliğine teslim ettiğini söyledi. 20 gün sonra Gül'ün komutanları tarafından arandığını belirten baba Gül, "Oğlunu gel al dediler. 

Ben de aldım. Daha sonra firar ettiği sırada çeşitli suçlar işlediği gerekçesiyle 2 ay hapis cezası çıktı. Keles Cezaevi'nde cezasını tamamlayan Mustafa'yı daha sonra tedavi ettirmeye başladım.

 Bursa'da çeşitli hastanelere gittikten sonra İstanbul'da özel bir hastanede rutin tedavi görmeye başladı. Tedavisinin bitmesine bir hafta kala, hafta sonu olduğu için Bursa'ya geldik. Geri dönüşte, Yalova'dan bindiğimiz vapurda bana çay içmek istediğini söyleyerek yukarı çıktı. Vapurun Eskihisar'a yanaşmasıyla kendisini bir daha göremedim. Denize atlamış olması ihtimaliyle, sahil güvenlik ekipleri denizde arama yaptı. Bir neticeye ulaşamadık" dedi. 

Diyarbakır, İstanbul ve Bursa'da oğlunu aramadık yer bırakmadığını anlatan baba Gül, "Oğlumu aramaktan perişan oldum. Onu ararken kaza yaptım, ayaklarım kırıldı. Şimdi güçlükle ayakta durabiliyorum. Oğlum Mustafa'nın ilaç kullanması lazım. Bir an önce bulmak istiyorum" diye konuştu. 

3 çocuğundan en büyüğü olan Mustafa'nın bulunması için elinden geleni yaptığını belirten Nail Gül, oğlunu gören ya da yerini bilenlerin insaniyet namına "371 50 40" ve "0 535 403 78 68" numaralı telefonlara bilgi vermelerini istedi.
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2006 Perşembe 13:21:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?