3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

'Açılım DTP'ye 2-3 gömlek büyük geldi'

MİLLETVEKİLİ TUNÇAK'TAN AÇILIM YORUMU

AK Parti Bursa milletvekili Mehmet Tunçak, demokratik açılım sürecinin DTP'ye 2-3 gömlek büyük geldiğini belirterek, sürecin baltalanmasının hiçbir kesime artı getirmeyeceğini söyledi.

AK Parti Bursa milletvekili Mehmet Emin Tunçak, hükümetin demokratik açılım süreciyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Habur Sınır Kapısı'ndan giriş görüntülerinin herkesi üzdüğünü, kırdığını ve haksız tereddütlere yol açtığını anlatan Tunçak, "Bu görüntüler bizleri de çok rahatsız etti. Hükümetimizin açılım süreci görülüyor ki DTP'ye 2-3 gömlek fazla geldi. Biz süreci Başbakan'ımızın da dediği gibi tek başımıza kalsak da devam ettireceğiz. Bundan sonra provokatif eylemlere izin verilmeyecek.

Kimsenin akan kanı durdurma girişiminde kendi kendini ayağından vurmaya hakkı yok. Bu sürecin baltalanması artı getirmeyecektir" dedi.

Tunçak, Bursa'nın demokratik açılım süreci sınavını başarıyla geçirdiğini belirterek, "Açılım süreci, gerçek Türkiye sevdalısı olmanın sınavıdır. Zaten yara kanıyor. Terör illeti 25 yıldır bu ülkede devam ediyor. Biz de geçmiş hükümetler gibi böyle geldi böyle gidiyor diyerek, konuyu polise, askere bırakabilirdik. Böyle yapsak kim bize bir şey diyebilirdi ki? Oy kaygımız mı var, teşkilatlarımızda ve teşkilatlarımız arasında sorun mu var, risk neden alındı? Bunun cevabını doğru vermemiz gerekir. Biz şahsi

menfaatler üzerine memleket sevgisini koyduk. Bu tarihin en büyük açılımıdır" diye konuştu.

Ermenistan, Suriye, Yunanistan, Ermenistan-Azerbaycan, Ergenekon ve demokratik açılım süreçlerini yaşayıp çözmeye çalıştıklarını vurgulayan Tunçak, Ermenistan ile iş birliği ve barış anlaşmasını dış politika zaferi olarak nitelendirdi. Tunçak, "Türk yargısı, cesaretle bu örgütün karşısına çıkmıştır. Mesele Türkiye'nin dünya ülkesi, bölgenin en güçlü ülkesi olma yolundaki hamleleridir. Şimdi ellerinizi alıp vicdanınıza koyun. Bugüne kadar bu konularda hangi hükümetler ne çözümler getirdi? Biz çözüm

üretiyoruz. Türkiye'nin ayda teröre 16 milyon TL, yatırıma ise 11 milyon TL veriyor. Teröre giden paraların Türkiye'nin meselelerine yönlendirilebilir. Biz şehit ailelerini de ziyarete gidiyoruz. O ailelerin büyük bir bölümü, bizden öç almayı değil, kanı durdurmayı istiyor. Bunu bekliyor. Başka evlatlar yanmasın diyorlar" ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLİ TUNÇAK'TAN AÇILIM YORUMU
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2009 Çarşamba 10:58:01
Güncelleme :28 Ekim 2009 Çarşamba 12:33:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?