3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Adalet yerini buldu

OTOBÜSTEN DÜŞÜP FELÇ OLAN KADININ ÇİFTE BAYRAMI

Bursa'da 4 yıl önce belediye otobüsünden düşerek sakat kalan ve hukuk mücadelesi başlatan 40 yaşındaki Emine Aktan'ın rapor çilesi, hakem hastane olan Balıkesir Devlet Hastanesi heyetinin verdiği kararla sevince dönüştü.

Bir çocuk annesi, 40 yaşındaki Emine Aktan Büyükşehir Belediyesi'nin Emirsultan Santral Garaj seferini yapan yolcu otobüsünden sürücünün ihmali sonucu düşerek felç geçirmişti. Beyin kanaması sonucu uzun süre hastanede yatan Aktan, maddi ve manevi tazminat mücadelesi başlatmıştı. Tedavi sürecinde büyük zorluklar yaşayan ve sakat kalan Emine Aktan Büyükşehir Belediyesi'nden 101 bin lira tazminat kazanmıştı.

Geçmişte 21 yıl sigortalı olarak kaydı bulunan ve malulen emekli olabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvuran Emine Aktan hakkında Bursa'daki hastaneler ve İstanbul Adli Tıp Kurumu farklı farklı raporlar verdi. İstanbul Adli Tıp Kurumu Aktan için yüzde 22 iş göremez, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi yüzde 0, Bursa Devlet Hastanesi de yüzde 35 iş göremez raporu vermişti. Ailenin itirazı üzerine Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Aktan'ı hakem hastane olan Balıkesir Devlet Hastanesi'ne sevk etti. Balıkesir'deki doktorların titiz incelemesi ve ücret almadan yaptıkları muayene sonucu Emine Aktan için yüzde 42 iş göremez raporu verildi. Emeklilik hakkını elde eden Emine Aktan, Kurban Bayramı ile birlikte çifte sevinç yaşadı.

4 yıllık süreçte büyük sıkıntılar yaşadıklarını anlatan Emine Aktan'ın eşi Zihni Aktan, "Adalet yerini buldu. Bursa'daki doktorlar eşim zor yürümesine ve beyninde hasar oluşmasına, gözle görülür kaza belirtileri bulunmasına rağmen yüzde 0 rapor verdiler. Bunun ardından eşim bunalıma girip intihara kalkıştı. Ancak itirazlarımız üzerine sevk edildiğimiz Balıkesir Devlet Hastanesi, gerçek raporu verdi. Bizimle ciddi manada ilgilenip gerçek raporu veren ve bu hizmetlerden dolayı para da talep etmeyen Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü ve Balıkesir Devlet Hastanesi yetkililerine teşekkür ediyoruz. Bursa'daki hastanelere her rapor için 600'er lira ödeme yapmıştık. Allah Balıkesir Valisi, Sağlık Müdürü ve doktorlarından razı olsun. Sağlık Bakanlığı'nın bu duruma el atmasını ve yanlış rapor verenlerin cezalandırmasını, gerçek hizmeti veren Balıkesir'deki sağlık personelini ödüllendirmesini istiyorum. Bursa'da sağlam raporu veren hastane doktorları hakkında da hukuk mücadelesi başlatacağım" dedi.

Emine Aktan, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan emeklilik hakkını elde ederken, geçmişte kendisi için sağlam raporu veren doktorlar hakkında hukuk mücadelesi başlattı. Aktan, Şevket Yılmaz Hastanesi'ndeki 4 doktorun yüzde 0 özürlü raporu vermesinin ardından bunalıma girip intihara teşebbüs etmişti.

OTOBÜSTEN DÜŞÜP FELÇ OLAN KADININ ÇİFTE BAYRAMI
OTOBÜSTEN DÜŞÜP FELÇ OLAN KADININ ÇİFTE BAYRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2009 Cuma 11:03:03
Güncelleme :27 Kasım 2009 Cuma 12:20:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?