4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Aday, saz çalıp helva dağıttı

Tarihi Kapalı Çarşı'yı gezen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli, girdiği aşıklar kahvesinde saz çalıp, gezi sonrasında helva dağıttı.


Seçim çalışmalarını ara vermeden sürdüren CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli, CHP Bursa Milletvekilleri Kemal Demirel ve Abdullah Özer ile CHP Osmangazi Belediye Başkan Adayı Denizhan Sezgin ile birlikte Koza Han'deki esnafı ziyaret etti. Dükkanlara tek tek uğrayan Kaleli ve Sezgin, esnafın yaşadığı sıkıntıları dinledi.

Daha sonra partililerle birlikte Uzun Çarşı'yı gezen başkan adayları, vatandaşlardan ilgi gördü. Ardından köylüler pazarına uğrayan Kaleli, el işlerini satan kadınlarla da sohbet etti. El emeği ürünlerini satmak için bulundukları yerin iyileştirilmesini isteyen kadınlar, bayan başkan adayına destek vereceklerini belirtti. Çarşı içerisinde bulunan Aşıklar kahvehanesine de giren Kaleli ve Sezgin, vatandaşlarla tokalaştıktan sonra duvarda asılı bulunan sazı eline aldı. Başkan adayları sazlarla türküler çalarken, partililer de müziğe alkışlarla tempo tuttu.


Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli, Bursa'nın tadını çıkarmak için Koza Han ve Hanlar Bölgesi'ne uğranması gerektiğini ifade etti. Çarşıyı tekrar hayata geçirecek önlemlerin alınması gerektiğini dile getiren Kaleli, çarşı bölgesine sosyal ve kültürel aktivitelerin de katılması gerektiğini vurguladı. Çarşının öneminin Bursa'ya hatırlatılması gerektiğini anlatan Kaleli, "Gezdiğim her yerde gözüm bir başka güzelliğe çarptı. Hepimiz buranın ve Bursa'nın keyfinin çıkarmadan ölmemeliyiz. Tekrar bunu anımsadım. Bursa'nın dünya markası olabilmesi için Koza Han ve tarihi çarşıların da canlandırılması gerekir.

Bursaspor, Koza Han ve Hanlar bölgesi Bursa'nın olmazsa olmazıdır" dedi.
Ekonomik krizin dünya ve Türkiye genelinde etkili olduğunu kaydeden Kaleli, çarşı esnafının krizden en az şekilde etkilenmesi için ulaşım sıkıntısının çözülmesi gerektiğini söyledi. Bursa'nın tüm bölgelerinden düzenli ve sık sık çarşıya servis kaldırılması gerektiğini belirten Kaleli, "Bu açıdan da Bursa'daki ulaşımın iyi planlanması gerekiyor. Bursa birbirinden kopmuş bölgeler halinde yaşıyor. Tüm Bursa'nın burayı hatırlaması için ulaşımı sağlanmalı ve değişik aktiviteler yapılmalıdır" dedi.


Çarşı gezisinin sonunda ise Başkan Adayları Kaleli ve Sezgin, vatandaşlara helva dağıttı. Kepçeyi eline alan Kaleli, 'Bismillahirrahmanirrahim' diyerek çarşıyı gezen Bursalılara tek tek helva dağıttı.
 

İha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 15:50:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?