3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Adaylık gelmeyince istifa geldi!

Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde AK Parti'den aday gösterilmeyen İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz ve bazı meclis üyeleri partilerinden istifa etti.

2004 yerel seçimlerinde AK Parti'den İznik Belediye Başkanı seçilen ve yeni dönemde aday gösterilmeyen Kadri Eryılmaz ile bazı belediye meclis üyeleri ile kuruculardan Kenan Zengin, noter kanalıyla partilerinden istifa ettiklerini açıkladı.

Eryılmaz, istifasının ardından zehir zemberek açıklamalar yaptı. Hiçbir zaman kişisel menfaatleri ve başkalarının menfaatlerini gözetmediğini söyleyen İznik Belediye Başkanı Eryılmaz "Makamları halk verir, makamlar kişilerden alınmaz" diyerek bir anlamda da gönderme yaptı.

Parti içi oyunların kendisini yıprattığını ancak son sözün her daim sandıkta söylendiğini vurgulayan Eryılmaz, kişisel çıkarları ve menfaatleri uğruna mücadele edenlerin halk nezdinde nasıl değerlendirildiğini seçim günü göreceklerini ifade etti.

Dürüst ve temiz siyaseti benimseyerek hiç kimseye menfi çıkar sağlatmadıklarına işaret eden Eryılmaz, İznik Belediye Başkanlığı seçimlerine yeniden aday olacağını ve makamları kişiler belirler zihniyeti güdenlerle sandıkta hesaplaşacaklarını söyledi.

Kendilerini belediye başkanı olarak İznik halkının seçtiğine dikkati çeken Eryılmaz "Doğrudan ayrılmadan, gerçekleri görerek adımlar attık. Tutamayacağımız sözü vermedik, verdiğimiz sözleri de yerine getirdik. Bugün bir kişi bize gelip te siz yolsuzluk yaptınız, siz adam kayırdınız, siz dürüstlükten tavizler verdiniz diyemez. Buyursunlar hodri meydan. Kimseye verilemeyecek hesabımız yok, gücümüzü halktan aldık, hesabımızı yine halka ve hakka veririz. Bugün itibari ile AK Parti'den istifa etmiş bulunuyorum. Bundan sonra nereden aday olacağımızı yapacağımız görüşmelerden sonra karara bağlayacağız. Ancak şunu asla unutmamak gerekir ki, bizler doğruluktan ve dürüstlükten asla ayrılmadık. Yaptığımız çalışmalar, yapacaklarımızın teminatıdır. Halkımız zaten gerçekleri görüyor. İznik'in ve İznikli'nin kaybedecek zamanı yok" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 21:45:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?