2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Adile Naşit Bursa'da anıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Yıldırım Belediyesi Adile Naşit Sahnesi'nde sergilediği 'Rumuz Goncagül' oyunuyla, usta sanatçı Adile Naşit'i ölümünün 20. yıldönümünde andı. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Bölüm Başkanı E. Ertan Akman, Şehir Tiyatrosu'nun 2. kuruluş yıldönümünde en özel oyunlarını, Yıldırım Belediyesi Adile Naşit Sahnesi'nde sanatseverlerin beğenisine sunmaya başladıklarını söyledi. Ertan Akman, "Tayyare Kültür Merkezi'nde sahnelediğimiz oyunlarımızı Adile Naşit Sahnesi'ne de taşıdık. Bu akşam da Rumuz Goncagül adlı oyunumuzu Yıldırımlı tiyatroseverlerle paylaşıyoruz. Ocak ayından itibaren her Cuma akşamı farklı bir oyunla Yıldırımlı tiyatroseverlerle buluşmayı sürdüreceğiz. Bu gece aynı zamanda usta sanatçı Adile Naşit'in 20. ölüm yıldönümü olması sebebiyle bizim için çok önemli. Bu akşamki oyunumuzu Adile Naşit'e adıyoruz" " dedi. 

Oktay Arayıcı'nın kaleme aldığı, Feyha Çelenk'in yönettiği ve Timur Selçuk'un müzikleriyle renk kattığı 'Rumuz Goncagül' adlı oyunu sahneleyerek izleyenlere kahkaha dolu bir gece yaşatan Şehir Tiyatrosu oyuncuları Ebru Ergüç, Nihal Türksever, Günay Y. Güney, E. Ertan Akman, Sabahattin Yakut, Altuğ Görgü, Müge Açıkdüşünenler, Murat Liman, Bülent Uçar ve M. Eren Topçak, oyunun ardından Adile Naşit'in fotoğrafı eşliğinde seyircileri selamladı. 

İzleyicilere kahkaha garantisi veren 'Rumuz Goncagül', 11 Aralık Salı ve 13 Aralık Perşembe günleri saat 20.30'da Yıldırım Belediyesi Adile Naşit Sahnesi'nde izlenebilecek. Oyunu seyretmek isteyenler tam biletleri 3 YTL, öğrenci biletlerini ise 2,5 YTL karşılığında, oyun günleri saat 16.00'dan itibaren Adile Naşit Sahnesi gişesinden alabilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 12:04:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?