4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Adliye önünde protesto

Bursa Valiliği tarafından yasak olan bölgede eylem yapan 7 kişi hakkında 140'ar TL para cezası kesildi. Adliye önünde toplanan sendikacılar, kararı protesto ederek, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Kamu Emekçileri Sendikası Bursa Şubeler Platformu üyeleri, valilik tarafından basın açıklaması yapılması yasaklanan Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu önünde eylem yapan 7 sendika üyesi hakkında Kabahatler Kanunu'na muhalefet suçundan 140'ar TL para cezası kesilmesini adliye önünde toplanarak kınadı. Ellerinde pankartlarda slogan atan KESK Bursa Şubeler Platformu üyeleri, para cezasının haksız olduğunu iddia ederek, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Platformun dönem sözcülüğünü yapan Eğitim-Sen Şube Başkanı Cemal Akkurt, "Dünyanın hiçbir çağdaş ülkesinde görülmeyen bu antidemokratik baskıcı ve yasakçı tutumdan dolayı Bursa Valiliği'ni kınıyoruz. Yasakladığınız alanlar, bugüne kadar basın açıklamaları için kullanılan alanlardır. Ve bugüne kadar hiçbir mesele yaşanmamıştır. Valiliği, Anayasa'nın 26. maddesini ihlal eden bu uygulamasından vazgeçmeye çağırıyoruz" dedi.

Polisin geniş güvenlik önlemleri altındaki eylemin ardından sendikacılar, adliyeye girerek valiliğin cezasının kaldırılması için müracaatta bulundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 18:05:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?