6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Adliyede kayıp dosya skandalı

ADLİYEDE KAYIP DOSYA SKANDALI

Bursa'da bir avukarın yanında bir süre zabıt katibi olarak çalışan şüpheli hakkında, icra müdürlüğünden çaldığı öne sürülen dosyaları belli bir bedel karşılığında borçlularına sattığı iddiasıyla 2 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Adliyeyi ayağa kaldıran kayıp dosya skandalı, şüphelinin eşinin polise yaptığı ihbar üzerine ortaya çıktı.

İddiaya göre, Bursa'daki bir avukatın yanında zabıt katibi olarak çalışan 32 yaşındaki A.E., adliyeye gide gele icra müdürlüğündeki işleyiş hakkında bir avukat kadar bilgi sahibi oldu. Bir süre sonra işten ayrılan A.E., icra müdürlüklerindeki dosyaları hala bir avukatın yanında çalışıyormuş gibi takip etti. Kentteki 3 ayrı icra müdürlüğünden 3 ayrı dosya aldığı iddia edilen A.E. dosyanın borçlularını arayarak belli bir ücret karşılığında dosyayı ortadan kaldırabileceğini iddia etti.

Durumdan rahatsız olan şüphelinin eşi, polisi arayarak kocasını ihbar etti. Polis, şüphelinin Mudanya'daki evine baskın düzenledi. Evdeki icra müdürlüğü dosyalarına el koyulurken A.E. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayın duyulmasının ardından icra müdürlüklerinde kayıp dosya alarmı verildi. Pek çok kişiyi tedirgin eden olayla alakalı savcılık soruşturması sona erdi. Savcılık, A.E. hakkında "resmi evrakta sahtecilik" suçundan 2 yıla kadar hapis talebiyle dava açtı.

Şüpheli, önümüzdeki günlerde 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

ADLİYEDE KAYIP DOSYA SKANDALI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2010 Pazar 12:47:02
Güncelleme :21 Şubat 2010 Pazar 13:00:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?