4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

'Adliyeler kent meydanında olur'

Bursa Baro Başkanı Zeki Kahraman, dünyanın hiç bir yerinde kent merkezinden uzak adalet sarayı olmadığını belirtti.

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Başkanı Mesut Topçu ve yönetim kurulu, Baro Başkanı Zeki Kahraman'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Topçu, "Adliye binalarının görkemli olması gerekiyor. Bursa'da da kentin doğusuyla ilgili yöneticilerimizin endişeleri varsa bunu adliye üzerinden değil de başka yollardan aramalarını istiyoruz. Adliye bu konulara alet olmasın bu herkes için üzücü olur. Adliye binasının şehir merkezine yakın bir yerde olmasını istiyoruz. Bir reformdan bahsediliyor. Dikkatimizi çeken değişiklikler de var. İnternetten dava açılacağını duyuyoruz. Bu konularla işbirliği halinde çalışmaları izlemek istiyoruz" dedi.

Ardından söz alan Baro Başkanı Zeki Kahraman, adliye meselesinin avukatların meselesi olmadığının anlaşılmasından mutlu olduğunu belirterek, kasaba mantığından çıkılması gerektiğini ifade etti. Hukukun yaşatılması bakımından kent merkezine uzak adliyeler dünyanın hiçbir yerinde olmadığını iddia eden Kahraman, "Kent meydanı geleneği olduğu için adliyeler kent meydanında oluyor. Devletin güçlü olduğunu gösteren bir adliye olması gerekiyor. Adil yargılanma hakkı ile adalet sarayının kolay ulaşılması gerekli.

En ekonomik şekilde ve en kolay şekilde ulaşabilecek bir yerde olması gerekiyor. Adalete kentinizde ve gönlünüzde yer açamazsanız adalet sizi fena çarpar diyoruz. Bizim bu konudaki hiçbir siyasi yaklaşımımız olmadı. Siyasilerin vatandaşların ve meslek odalarının isteğine karşı olmalarını çok da doğru bulmuyoruz. Adli reform paketiyle ilgili üzerinde çalışıyoruz. Avukatlar adliyede dosya inceleyemiyor. Bunlar pakette var. Hükümet bu paketi açıklamakla bizim yıllardır söylediklerimizin doğru olduğunu kabul ettiklerini görüyoruz" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 16:23:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?