3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Adliyeye korumalarıyla geldiler!

Bursa'nın Karacabey ilçesinde bir kum ocağı ihalesinde yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine gerçekleştirilen şok operasyonda gözaltına alınan 20 kişiden 9'u adliyeye sevk edildi. Zanlıların korumalığını yapan kişilerin, görüntü almaya çalışan basın mensuplarının önüne geçmesi dikkat çekti. İstanbul Barosu'na bağlı 3 avukatın da aralarında bulunduğu 11 kişinin yarın adliyeye sevk edilmesi beklenirken, ünlü işadamının da aralarında bulunduğu 5 kişi ise halen aranıyor.

Edinilen bilgiye göre, Karacabey ilçesindeki bir kum ocağına ruhsat verilmesi ve para cezası kesilmesinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine geçtiğimiz gün sabaha karşı gerçekleştirilen şok operasyonda gözaltına alınan 20 kişiden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri K.D. (48), Çevre Sağlığı Daire Başkanı Y.D.A. (47) İ.D. (24), İ.D. (57), R.B. (44), M.T. (29), A.S. (29), M.D.İ. (32), Y.Z.S. (53) geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. "11 ayrı ihaleye fesat karıştırmak, kamu malından

hırsızlık ve resmi belgede sahtecilik" suçlarından adliyeye sevk edilen zanlıların koruma görevi yapan kişilerin, basın mensuplarının önüne geçerek görüntü almasını engellemeye çalışması dikkat çekti.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan ve aralarında İstanbul Barosu'na bağlı 3 avukatın da bulunduğu 11 kişinin yarın aynı suçtan adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. Ayrıca işadamı A.A.'nın da aralarında bulunduğu 5 kişi ise halen aranıyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2009 Perşembe 23:42:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?