2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

'Afet 2007 Tatbikatı' sürüyor

Bursa Valiliği tarafından 23-24-25 Ekim arası düzenlen, çeşitli illerin katıldığı "Afet 2007 Tatbikatı" sürüyor. 

Mudanya, Gemlik, Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım merkez ilçeleri ve çevre illerin iştirakiyle ile Güney Marmara'nın en geniş afet tatbikatı gerçeğini aratmadı. 450 arama kurtarma ekibinin görev yaptığı tatbikatların ikinci gününde 15 ölü, 32 yaralı enkaz altından çıkarılarak hastanelere sevk edildi. 

Öte yandan Mudanya ilçe merkezindeki kurum ve kuruluşlardan 295 personelin görev yaptığı tatbikata, Yalova AKDF, Gönen GÖNDAK, Bakırköy Belediyesi, Çanakkale İl Sivil Savunma Müdürlüğü, Biga'dan arama kurtarma ekipleri destek verirken, Balıkesir, Eskişehir, Yalova sağlık ekipleri de ilçedeki çadır hastanelere destek ekibi olarak katıldı. Tatbikatlarda, yangın, heyelan ile uçuruma yuvarlanan araç ve denizde canlı kurtarma operasyonları yapıldı. Ekiplerden bazıları Yıldız Tepe mevkiinde uçuruma düşen araçtan bir yaralı çıkarırken, aynı bölgede enkaz çalışmaları yapılıp ilçe girişindeki Prysmian kablo fabrikasındaki tatbikatta yüksek katlı binadan yaralı bir işçi kurtarıldı. 

Tatbikatın Yıldırım ilçesinde düzenlenen etabı ise İsabey Mahallesi girişinde gerçekleşti. Göçük altında kalan yaralıları, Yıldırım Belediyesi Sivil Savunma Ekipleri tam donanımlı araçları ile kurtardı. Kesici, kırıcı ve delici aletlerin kullanıldığı müdahale sonucunda yaralılar göçük altından çıkarılıp ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra hastaneye sevk edildi. İsabey Mahallesi'nde bulunan Fethiye Dörtçelik İlklöğretim Okulu öğrencilerinin izlediği tatbikatta öğrencilere deprem hakkında bilgiler de verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2007 Çarşamba 14:42:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?