2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Afet 2007 tatbikatı

Bursa Valiliği tarafından organize edilen "Afet 2007 tatbikatı" başladı. Gerçeğini aratmayan tatbikat nefes kesti. Çeşitli illerin sivil savunma ekiplerinin katıldığı tatbikat, Bursa'nın merkez ilçeleri Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Mudanya ve Gemlik ilçelerinde yapılıyor. 

Muhtemel bir deprem anında kurumlar arasındaki iş birliğinin ve iletişimin en üst seviyede olmasını, en kısa zamanda can ve mal kaybını önlemeyi hedefleyen "Afet 2007 tatbikatı, Afet Yönetim Merkezi'nde düzenlenen törenle başladı. 23-24-25 Ekim arası gece gündüz gerçekleşecek olan tatbikatta arama-kurtarma, söndürme, ilk yardım, onarım, deprem tahliye, enkaz, su altında kurtarma ve doğalgaz sızıntısı gibi birçok felaketin tatbikatı gerçekleşecek. 

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve mahalle sakinlerinin izlediği tatbikatta, Yıldırım Belediyesi Sivil Savunma ekipleri ev sahipliğinde, İzmir, Alanya, Aydın, İstanbul, Bursa Karayolları, Bursa DSİ, Gürkud AKE, Marmara Üniversitesi, Umke ve Tedaş ekipleri gerçeği aratmayan bir tatbikat gerçekleştirdi. Senaryo gereği 45 saniye süren 6.9 büyüklüğündeki deprem sonucu iki göçük, bir ev yangını ve otobüs kazası meydana geldi. Yıldırım Belediyesi İlköğretim Okulu yanında gerçekleşen tatbikatta okul derhal tahliye edilirken, göçük altında kalan yaralılara müdahale edildi. 

Yıldırım Belediyesi Sivil Savunma ekipleri tarafından kaza geçiren otobüse müdahale edilip yaralılar kurtarılırken, göçük sırasında oluşan gaz sızıntısına ve devrilen elektrik direklerine derhal müdahale edilip enkaz altında kalan yaralıları kurtarma çalışmaları başladı. Yoğun bir çalışmanın ardından göçük altında kalan yaralılar kurtarıldı. Tüm kurumların koordinasyonuyla gerçekleşen tatbikat tam not aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2007 Salı 14:34:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Gizem IP: 85.107.51.xxx Tarih : 23.10.2007 21:36:10

Bu nasıl tatbıkat. tatbıkat son dakıka bıldırılır. bır ay onceden haber verılerek hazırlanılırmı? Desenıze bır deprem olsa allah vermesın koordınasyonun saglanması cadır kurup hazırlanmamız en az bır ay alacak. Deprem bolgesındeyız cadır yerlerı ancak tatbıkat var dıye duzenlenıyor. yazık Turkıye'nın halıne. Deprem oluncada bır koordınasyon saglayamıyoruz