4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Ahıska Türkleri AİHM'ye gitti

Sürgüne Uğramış Ahıska Türklerinin Haklarını Koruma Merkezi'ne üye bir grup, Eski Sovyetler Birliği tarafından yapılan katliam ve sürgün sebebiyle Rusya'dan haklarını almak için AİHM'ye gitti.

Ahıskalıların haklarını aramak için 3 senedir süren iç hukuk yollarındaki mücadelesini tamamlayan Sürgüne Uğramış Ahıska Türklerinin Haklarını Koruma Merkezi, haklarını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi`nde arayacak. 18 üyenin resmen AİHM'ye başvurduğunu kaydeden Sürgüne Uğramış Ahıska Türklerinin Haklarını Koruma Merkezi Derneği Başkanı Paşa Alihan, 1944, 1989 ve 2005 yıllarında yapılan sürgün ve katliamların peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Daha önce Rusya mahkemelerine başvuduklarını belirten Alihan, davaların sonuçlanmaması üzerine AİHM'ye gittiklerini ifade etti. Alihan, "Biz 2 sene önce Rusya mahkemelerine gittik. Bize bu işi halledemeyeceklerini söylediler. Rusya mahkemelerinden sonuç alınmayınca AİHM'ye başvurma kararı aldık.

Rusya'yı AİHM'ye verdik. İç hukuk sürecimizi tamamladık. Önceden tazminat davası açılmıştı. AİHM'ye dilekçe gönderdik. Kimseye taş attığımız yok. Sadece haklarımızı talep ediyoruz. AİHM'den de sonuç alamazsak, başka mahkemelere de başvuracağız" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2009 Pazar 13:43:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?