6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

AİHM'ye gidiyor!

ÇALINAN MOTOSİKLETİNİ AİHM'YE GÖTÜRÜYOR

Bursa'da bir mobilyacı, 12 yıl önce çalınan motosikleti için çıkarılan bin liralık vergi borcunu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) götürmeye hazırlanıyor.

İddiaya göre, mobilyacı Sebahattin Uçak'ın(44) yeni aldığı, 16 U 3825 plakalalı motosikleti, 12 yıl önce çalındı. Aracının bulunması için dedektif gibi iz süren 2 çocuk babası Uçak, motosikletinin parçalarını tek tek toplamaya koyuldu. Motosikletin tüm parçalarını bir araya getiren Uçak, şüphelilerin yakalanmasını istedi. Polis, olayla alakalı 2 kişiyi gözaltına aldı. Hırsızlık malı olan motosiklet parçaları da, dava bitene kadar yeddiemine teslim edildi. Fakat motorsiklet, bir bütün değil de parça parça olması sebebiyle İzmir Emlak Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Derdest olan hırsızlık davası sürerken İzmir Emlak Müdürlüğü mahkemenin sonucunu beklemeden 23 Mayıs 2001'de hurdaya çıkan motosiklet parçalarını ihaleyle sattı. Yaklaşık bir yıl sonra da mahkeme, iki hırsızın beraatine karar verirken motor parçalarının ise sahibine iadesini istedi.

Davanın bittiğini düşünen Sebahattin Uçak, olayın üzerinden 12 yıl sonra Vergi Dairesi tarafından gönderilen yaklaşık bin liralık vergi borcuyla şoke oldu. Zira ödeme emrinde, 12 yıl önce çalınan motosikletinin birikmiş vergi borçlarının olduğunu gördü. Uçak, motosikletinin devletin bir kurumu tarafından kendisinden habersiz olarak satıldığını, diğer kurumunun ise bunun vergisinin kendisinden tahsil etmeye kalktığını söyledi. Yanlışlığın düzeltilmesi için çalmadık kapı bırakmayan Sebahattin Uçak, AİHM'ne gideceğini belirtti.

Adaletin hiçe sayıldığını öne süren Sebahattin Uçak, "Ben bu olay sebebiyle zaten mağdur edilmişim. Benim bularak devlete teslim ettiğim kendi motosikletim Emlak Müdürlüğü tarafından, mahkemenin sonuçlanması bile beklenmeden satılmıştır. Parası ise hazineye aktarılmıştır. Şimdi de aynı devlet, benden bunun vergisini istiyor. Bu devlet kurumları arasındaki koordinasyonsuzluğun bir göstergesidir. Vergilerin iptalini, trafikte halen üzerimde gözüken motosikletin düşürülmesini istiyorum. Burada benim suçum ne? Kendime muhatap bulamıyorum. Davamı AİHM'ne kadar götüreceğim. Böyle adaletsizlik olmaz. Benim günahım ne" dedi.

ÇALINAN MOTOSİKLETİNİ AİHM'YE GÖTÜRÜYOR
ÇALINAN MOTOSİKLETİNİ AİHM'YE GÖTÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2010 Pazar 10:24:01
Güncelleme :15 Ağustos 2010 Pazar 13:18:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?