6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Aile boyu dolandırıcılık şebekesi

AİLE BOYU DOLANDIRICILIK ŞEBEKESİ

Bursa'da iyi ailelerin oturacağı villa ve siteler yaptıracaklarını belirterek piyasayı 1 milyon 200 bin TL dolandırdıkları ileri sürülen akrabalardan oluşan 12 kişilik çete, polisin takibiyle yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Osmangazi ilçesinde oturan Türkan D. (48), iki kardeşi, oğlu ve gelinleriyle birlikte katıldığı çeşitli davetlerde 'iyi aileler'in oturacağı havuzlu villalar yapacaklarını söyledi. İlk olarak bir inşaat şirketi kurduktan sonra davetlere katılan çete üyeleri, villaların reklamını yaptı. Kooperatife girmek isteyenlerden sadece katkı payı altında tapu masrafları alınacağını ve villaların bedava dağıtılacağını söyleyen çete üyeleri, iddiaya göre bu yöntemle piyasadan 1 milyon 200 bin lira topladı. Bu sırada emniyete gelen bir elektronik posta polisi harekete geçirdi. Aileyi takibe alan polis, uzun süredir yaptığı çalışmada çete üyelerinin anlatılanlardan tamamen farklı bir hayat sürdüğünü tespit etti. Çete lideri Türkan D.'nin güzellik salonlarına para akıttığı belirlendi. Çetenin dolandırdığı kişiler arasında doktor, öğretmen, öğretim üyelerinin de olması polisleri hayrete düşürdü.

Düzenlenen operasyonla gözaltına alınan Türkan D., oğlu Uğur D., kardeşleri Mehmet S., Turan S., Devran S., gelinleri Leyla S. ve akrabaları Vahide T., Hanefe A., Gamzegül G., Mehmet G., Eren Ö., Şahika S.'nin "örgüt kurmak, örgüt kapsamında nitelikli dolandırıcılık yapmak" suçlarından adliyeye sevk edileceği öğrenilirken, asayiş polisine bugüne kadar 50 mağdurun müracaat ettiği bildirildi.

AİLE BOYU DOLANDIRICILIK ŞEBEKESİ
AİLE BOYU DOLANDIRICILIK ŞEBEKESİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2010 Pazartesi 12:10:02
Güncelleme :11 Ekim 2010 Pazartesi 14:20:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?