3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Aile boyu uyuşturucu şebekesi

Bursa'da esmer vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen Demircan kod adlı planlı operasyonlarda çoğu akraba 9 kişi gözaltına alındı. Hepsinin cinayetten hırsızlığa uyuşturucu ticaretinden adam kaldırmaya kadar çeşitli suçlardan sabıkaları bulunan şebekeden, 11.5 kilogram esrar ile 5 bin 75 YTL para ele geçirildi. 

Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, narkotik polisi İstanbul-Kilis-Bursa üçgenindeki uyuşturucu ticaretini durdurmak için esmer vatandaşlara yönelik olarak Demircan adını verdiği operasyonlar düzenledi. İlk olarak polis, İstanbul'dan Bursa'ya geleceği öğrenilen ve 2 yıldır aranan Ş.B.'yi (29) sevgilisi S.C.'yi (35) şehir merkezinde gerçekleştirdiği operasyonda 5.8 kilogram esrarla birlikte yakaladı. Örgütün Kilis sorumlusu olduğu öğrenilen A.M.Ö. (41) ise otobüsle geldiği Bursa'da bavuluna gizlenmiş 5.6 kilogram esrarı S.A.'ya (49) teslim ederken suç üstü yakalandı. 

Şebekenin göçertilmesi için polisin Vakıf Yolu, Anadolu Mahallesi ve Kartal Sokak'a yoğun olarak yaşayan esmer vatandaşlardan çete ile bağlantıları olduğu iddia edilen şahısların evlerine de operasyonlar düzenledi. Olayla ilgili olarak örgütün lideri olduğu iddia edilen anne B.K. (49) çocukları T.K. (19) ile V.K. (20) ile V.K.'nın kayınpederi M.D. (54), Ş.B. (29) ile dini nikahlı oldukları ileri sürülen S.C. (35), H.Y. (26), S.A. (49) ve A.M.Ö. (41) gözaltına alındı.
Zanlılardan birinin firarda olduğu öğrenilirken olayla alakalı 9 kişi, "Örgütlü olarak uyuşturucu ticareti yapmak" suçlarından adliyeye sevk edildi. Ele geçirilen toplam 11.5 kilogramlık esrar ise emanete gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2007 Cuma 11:32:49
Güncelleme :16 Kasım 2007 Cuma 18:49:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?