4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Aile hekimliği Eylül'de başlayacak

İl Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik, eğitimleri tamamlanan aile hekimliği uygulamasının Bursa'da Eylül ayında başlanacağını söyledi.

Bursa'da aile hekimliği uygulama eğitim çalışmaları tamamlandı. İl Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik, eğitim çalışmalarında görev alan eğitici hekimlere bir teşekkür yemeği verdi. Yaklaşık 100 eğitmenin katıldığı yemekte Çelik, katkılarından dolayı eğitici hekimlere birer teşekkür belgesi verdi. Aile hekimliği geçiş sürecinde en önemli unsurlardan birisinin eğitim olduğuna dikkati çeken Çelik, "2 bin 100 hekimin aile hekimliğine geçiş 1. aşama uyum eğitimlerini tamamladık. 14 ay boyunca buradaki eğitici arkadaşlarımız bu çalışmaları üstlendi. Müdürlük olarak onlara bu emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

Aile hekimliğine geçiş için gerekli planlamaların ve eğitimlerin tamamlandığını ifade eden Çelik, "Planlama gelecek hafta bakanlık tarafından incelemeden geçecek. Bakanlığımızın onayını bekleyeceğiz. Artık kuralar görevlendirmeler başlayacak. Mayıs sonu veya haziran ayı gibi yerleştirme kuraları çekilecek. Kura sonrası bir süre geçiş dönemi yaşanacak. Bursa'da aile hekimliği uygulamasına eylül ayı gibi başlayacağız. Aile hekimliği uygulamasında Bursa'da ilk etapta yaklaşık 750 hekim görev alacak" diye
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2009 Pazar 14:29:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?