4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Aileleri 2. kez yıkan hata

Cenazeleri karıştıran Adlî Tıp, aileleri ikinci kez yıktı

Bursa'da Türk filmlerine konu olacak bir hadise yaşandı. Adli Tıp Kurumu'nun otopsi yapılan iki cenazeyi karıştırması üzerine ailelere yanlış cesetler verildi. Skandal bununla da sınırlı kalmadı.

Ailelerden biri teslim aldığı naaşın kendi yakınına ait olmadığını anlamadı, cenazeyi memleketine götürerek toprağa verdi. Büyük hata, diğer ailenin durumu fark etmesi üzerine ortaya çıktı. İlginç olay şöyle gerçekleşti: Erdek'te yaşayan Hüseyin Barın (64), mangal kömüründen zehirlenerek hayatını kaybetti. Çanakkale'de ise düşerek kafasını sehpaya çarpan Necati Öztürk yaşamını yitirdi. İki adamın cenazesi de otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Yapılan otopsiden sonra cumartesi günü (28 Mart) cenazeler yakınlarına teslim edildi. Yetkililerin dikkatsizliği yüzünden Hüseyin Barın'ın cenazesi Çanakkale'ye, Necati Öztürk'ünkü ise Erdek'e gönderildi. Karışıklığı fark edemeyen Barın'ın yakınları, naaşı toprağa vermek üzere memleketlerine döndü. Ancak diğer aile eve geldiklerinde skandalın farkına vardı. Bu sırada Barın ailesi, cenazelerini çoktan gömmüş, taziyelerini bile kabul ediyordu. Çanakkale'den gelen telefonla şaşkına döndüler. Necati Öztürk'ün yakınları, "Cenazeler karışmış, babamızı almaya geliyoruz." diyordu. Olay savcılığa intikal ettiği için jandarma eşliğinde mezar açılarak gömülen ceset çıkarıldı. Hüseyin Barın'ın ailesi naaşın yüzüne baktığında kendi yakınları olmadığını anladı.

Bursa Cumhuriyet Savcılığı, hatanın Adli Tıp Kurumu'ndan kaynaklandığını belirterek olaya el koydu. Öztürk'ün cenazesi Çanakkale'ye, Hüseyin Barın'ınki ise Bursa'ya gönderildi. Barın'ın kızı Şükran Mutlu, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Babamın cenazesini Adli Tıp Kurumu'ndan cumartesi sabahı almamızı söylediler. O gün saat 10.30 sularında Çanakkale'den kaza sonrası hayatını kaybeden babam yaşlarında Necati Öztürk isimli bir kişinin cenazesi de Adli Tıp'a getirildi. Bize saat 12.30 sularında otopsi raporu verildi. Cenazelerin konulduğu torbalarda isimleri yazılıydı, ancak babamın yerine Öztürk'ü, onun yerine de babamı koymuşlar. Bursa Büyükorhan İsmetiye köyünde ikindi namazını müteakiben kılınan cenaze namazından sonra babamı köy mezarlığına defnettik. Taziyeleri kabul ederken gelen telefonla sarsıldık." Skandala yol açan Adli Tıp Kurumu yetkilileri ise olaydan bilgilerinin olmadığını iddia etti.


 

Zaman
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 01:07:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?