2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

AK Parti seçime hazır

AK PARTİ SEÇİME HAZIR

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, 6 binden fazla sandık bulunan Bursa'da her sandıktan 9 partilinin sorumlu tutulacağını açıkladı. Yalçın, "Bu bizim en alttaki yönetim kurulumuz. 4'ü seçim günü görev yapacak. Diğerleri her sandığın listesini 3-4 yıl boyunca takip edecek" dedi.

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, il ve ilçe kadın ve gençlik kolları yöneticileriyle Dobruca Tesisleri'nde yapılan toplantıda bir araya geldi. Başkan Yalçın, seçim çalışmalarına ilişkin son hazırlıkların gözden geçirildiği toplantıda, teşkilat mensuplarına önemli uyarılarda da bulundu.

"AK Parti'nin 8 yıllık iktidarı boyunca Türkiye'nin geldiği nokta ortadadır. Ülkemiz eğitimden alt yapıya, ulaşımdan dış politikaya, ekonomiden sağlığa tepeden tırnağa değişti" diyen Yalçın, partililere şöyle seslendi:

"Yaptığımız yatırımları halkımıza çok net bir şekilde aktarabilmeliyiz. Bunun için önce biz bilgi sahibi olmalıyız. Gittiğimiz her yerde bize yöneltilen sorulara net cevaplar verebilmeliyiz. Türkiye'de kaç üniversite var, AK Parti hükümeti kaç kilometre yol yaptı, eğitime kaç derslik kazandırdı, kaç hastane inşa etti, tarım için neler yaptı?Yaptıklarımızla rakamları Türkiye'de sürekli değiştiriyoruz. Dersimize çok iyi çalışacağız. Bilgilerimiz güncel olacak. Alfabe gibi bileceğiz her şeyi. Bir ikinci konu da, demokratikleşmeyi çok iyi anlatabilmemiz gerekiyor. Demokratikleşme ile ilgili AK Parti'nin attığı adımları, hangi alanlarda rahatlama olduğunu, demokratikleşme ile fert-devlet ilişkilerinde neler elde ettiğimizi anlatabilmeliyiz."

Parti teşkilatı olarak seçim çalışmalarının sürdürüleceği teknolojik alt yapıyı da tamamladıklarını aktaran Sedat Yalçın, şunları söyledi:

"Seçim İşleri Başkanlığımızın kullandığı e-seçim programında her sandık için 4 kişinin girişini yapıyoruz. O sandıkta seçmen olan 4 kişiden biri asil, biri yedek yönetim kurulu üyesi. Bir asil bir de yedek müşahidimiz var. Bu çalışma tamamlandı. Bu önemli bir konu. Teşkilat başkanlığımız ise Akbis isimli programı kullanıyor ve burada il yönetiminden ilçe yönetimlerine, belde yönetimlerinden mahalle temsilcilerine kadar herkesin kaydı var. Bir de bu sistemde her sandık için oluşturduğumuz 9 kişilik sandık yönetim kurulu bilgi girişleri yapılıyor. Bu 9 kişiden 4'ü seçim günü görev yapacak. Diğerlerinin görevi ise seçim öncesinden başlamak üzere 3-4 yıl boyunca o sandığın seçmen listesini takip etmek. Bu bizim en alttaki yönetim kurulumuz, an alttaki teşkilat yapımız. Özetle, bu seçimde sandıklara 54 bin kişilik bir orduyla sahip çıkacağız."

Seçimin 12 Haziran'da düzenlenmesi için TBMM Genel Kurulu'nda karar alınmasını içeren önergenin Anayasa Komisyonu'nda önceki gün onaylandığını dile getiren Yalçın, önümüzdeki hafta içinde de bu tarihin kesinleşmesinin beklendiğini söyledi. Seçim tarihinin tespitinin ardından bir hafta içerisinde milletvekili aday adayı olmak isteyen bürokratların istifa edeceğini, sonrasında da milletvekili aday adaylarının başvurularını almaya başlayacaklarını söyleyen Yalçın, illerde gerçekleştirilen temayül yoklamasının ardından aday adaylarının genel merkezdeki görüşmelere katılacağını, en geç nisan ayının ortasında da aday listelerinin hazır olmasını beklediklerini kaydetti.

Türkiye'nin kritik bir virajdan geçtiğini de vurgulayan Yalçın, "Türkiye bu virajı savrulmadan geçerse 2023'e çok güçlü bir kadroyla girmiş olacak" dedi. Yalçın, ilk kez 4 yıllık değil, 12 yıllık bir seçim programı hazırladıklarını belirterek, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümü olan 2023'e kadar Türkiye'de yapacaklarımızı planlıyoruz. Zaten bir kısmı basına yansıdı. Helikopterinden uçağına, insansız hava aracından nükleer santrallerine, dünyanın ilk 10 ekonomisine girecek bir milli gelir seviyesine, tüm hedefler belirlenmiş durumda. Bu seçim kampanyamızda dikkatle anlatmamız gereken bir konu" diye konuştu.

AK PARTİ SEÇİME HAZIR
AK PARTİ SEÇİME HAZIR
İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2011 Cumartesi 12:56:00
Güncelleme :26 Şubat 2011 Cumartesi 15:03:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?