3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

AK Parti'den Gürsu çıkarması

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, partilerinin ülke dengeleri üzerine koyduğu katkı sayesinde Türkiye'nin krizden en hafif şekilde etkilendiğini söyledi.

AK Parti merkez ilçelerdeki seçim çalışmalarına devam ediyor. Gürsu Teşkilatı'nın toplantısına katılan İl Başkanı Sedat Yalçın ve AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı yaşanan krize dikkati çekti.

Türkiye'nin zorlu bir süreçten geçtiğini ifade eden Yalçın, "Ekonomik kriz ortamındayız ve Türkiye bu süreci dikkatli yönetiyor. Avrupa'da dal kıpırdamıyor. Çok ciddi bir etkilenme var. Türkiye en hafif şekilde etkilenmeye çalışıyor. Bunun sonucu da AK Parti iktidarının son 5 yılda Türkiye'nin dengeleri üzerinde oluşturduğu katkıdır. Büyük zararlar meydana gelmeden bu krizi aşacağız" dedi.

AK Parti olarak yerel seçimlere de en iyi şekilde hazırlandıklarını belirterek, "Herkesin doğru bulacağı uzmanlık alanına göre değerlendirilen isimler meclis listelerinde yer alacak. Seçim bitmiyor. Herkes sistem içerisinde kalarak davasına sahip çıkmalı. Büyükşehir belediyemiz merkez ilçeleriyle birlikte hareket edecek ve ilçe belediyelerini yalnız bırakmayacak. Bursa topyekün ayağa kalkacak. Belediye başkanlarımız çalışmalarında yalnız kalmayacak. Her belediye üzerine düşeni yaparak uyum içerisinde Bursa'yı hizmetle donatacak" diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı ise krizin iyi anlatılması ve gereken tedbirlerin alınması gerektiğine işaret ederek, "Bu krizi biz yapmadık ama bazıları bize maletmek istiyor. Biz bugünün muhalefeti kadar başarılı değiliz. Çünkü bugünün muhalefeti geçmişte iktidardı ve 1994 krizini ortaya çıkardılar. 2000 krizi dünyanın hiçbir yerinde yok iken bunlar çıkardı. Yeni vergiler koydular. Faizler, enflasyon çıktı. Kamu yatırımları kısıtlandı, zam zam üstüne geldi. Milletimiz diyor ki bu krizi iyi ki AK Parti yönetiyor ve yönlendiriyor. Çünkü biz vergileri düşürüyoruz, vergi arttırmıyoruz. Kısa çalışma ödeneğinin şartlarını kolaylaştıracak ve rakamları arttıracağız. SPK Başkanı bir açıklama yaptı. TOBB, UİB gibi kurumlarımızın bankalarda yaklaşık 20 milyar doları olduğunu söyledi. Bu para bankalarda duruyor. Bu işverenler taleplerini hep devletten mi karşılamak durumunda. Kendi üyelerine bu paraların yarısı dağıtılsa, bu krizde rahatlama olmaz mı? BTSO bu adımları geçmişte attı ve biz kurumlardan bu adımları bekliyoruz" diye kaydetti.

Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü ise projelerine gelecek dönemde de devam edeceklerini belirterek, "TOKİ projemizde adım adım ilerliyoruz. 30 Mart'ta yapılacak ihale, alt gelirli vatandaşa yönelik konutların yapılacağı sosyal amaçlı proje olacak. Talepler hep bu yönde. Bin 344 konut, 1 ilköğretim okulu, 1 ticaret merkezi ve 1sosyal merkez ihalesi yapılacak. Ayrıca 3 kilo metrelik 2'nci etap bağlantı yolu söz konusu ve o da eş zamanlı olarak ihale edilecek. Gürsu'da her kesimden insan ev sahibi olma şansını ulaşacak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2009 Pazartesi 16:45:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?