6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Akıl almaz dolandırıcılık!

İNANILMAZ DOLANDIRICILIK BURSA'DA POLİSE TAKILDI

İnternetten tespit ettiği 100 bin euroluk cipi sahibini kandırarak üzerine alan ve hemen haciz koyduran şebeke, Bursa'da polise takıldı.

Edinilen bilgiye göre, 15 ayrı dolandırıcılık suçundan kaydı bulunan Şuayip Vural (47), internetten tespit ettiği 100 euroluk cipin sahibi ile telefonda konuşarak anlaştı. Kırıkkale'de oturan Vural, Bursa'ya gelerek otomobili satın alacağını söyledi. Fakat bu sırada çalan telefonuna bakan zanlı, "Kayınvalidem ölmüş. Çok acele gitmem lazım. Siz yarın Kırıkkale'ye gelin, orada işlemleri halledelim" diyerek güvenini kazandığı şahıstan otomobili alıp gitti.

Ertesi gün Kırıkkale'ye gelen şahsı da, "Banka para vermiyor. Senet vereyim" diye kandıran zanlı, otomobili üzerine geçirtip hemen haciz koydurdu. Zanlıdan para alamayınca dolandırıldığını anlayan cip sahibi, durumu Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekiplerine bildirdi. Soruşturmayı derinleştiren polis, Şuayip Vural ve arkadaşı Hacı Ömer Dursun'u (32) kıskıvrak yakaladı.

Şuayip Vural, kendisini ölü gibi gösterip hazırlattığı belgeleri mahkemeye göndererek hakkındaki davaları düşürtmesiyle gündeme gelmişti. Ancak yapılan araştırmalarda şahsın yaşadığı ve başka bir kimlikle dolaştığı ortaya çıkmıştı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise zanlının bunu nasıl yaptığını araştırıyor. İfadeleri alınan 2 zanlı mahkemeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 16:36:04
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 01:16:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?