2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Akıllı sayaca büyük ilgi

Karacabey Belediyesi’nin artan su abonelerinin işlerini kolaylaştırmak maksadıyla başlattığı akıllı sayaç uygulamasında, bu yılın ilk 10 ayında 2 bin abone kaydına ulaşıldı. 

Belediye Başkanı Ergün Koç, halk arasında “akıllı sayaç” olarak bilinen elektronik kartlı sayaç (EKS) kullanımıyla birlikte, abonelerin istedikleri sürede, istedikleri kadar su talep edebileceklerini belirtti. Su kaçağına karşı verilen mücadelede, akıllı sayacın önemli rolü bulunduğunu açıklayan Koç, “Türkiye’nin her yerinde su sayacı okunması sırasında, okuma döneminin uzunluğundan, faturaların yüklü gelmesinden veya okuma hatalarından şikayetler gelir. Elektronik kartlı sayaç ile bu şikayetler ortadan kalkmaktadır. Vatandaşımızın sayaç kartına ister aylık, isterse daha kısa dönemlerde yükleme yaparak, fatura şişkinliğinin engellenmesini sağlar, ayrıca okuma hatasından aboneler kurtulmuş olur. Kontör yükler gibi akıllı su sayacını istediği çerçevede kullanabilir.”dedi. 

Kiraya verilen konut ve işyerlerinin hızla elektronik sayaca geçtiğini vurgulayan Belediye Başkanı Ergün Koç, encümen kararıyla, yeni su abonelerinin yanı sıra, ticarethane ve fabrikaların da akıllı sayaç uygulaması kapsamına dahil edildiğini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2007 Salı 15:12:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?