3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Akkuş ailesine heyelan şoku!

Bursa'da yağmur sebebiyle meydana gelen toprak kayması bir evi çökertirken, 5 kişilik aile ölümden döndü. İş görüşmesinin olduğu gün evi göçen şahıs, şoka girdi.

Olay, merkez Osmangazi ilçesi İvazpaşa Mahallesi, Öztaş Çıkmazı'nda meydana geldi. Halime Albayrak'a ait evin yamaca yapılan istinat duvarı ve altındaki toprak, yağmur sebebiyle yumuşayıp sabah saat 09.00 sıralarında büyük bir gürültüyle komşuları İbrahim Akkuş'un (82) evinin üzerine çöktü. Akkuş ailesinin evinin büyük kısmı yıkıldı.

Neye uğradıklarını anlayamayan Akkuş ailesi, deprem oluyor zannederek büyük panik yaşadı. Hemen olay yerine gelen itfaiye ve polis ekipleri, evde bulunan İbrahim Akkuş (82), eşi Emine Akkuş (81), torunu Erdinç Makaklar (33), gelini Ayşe Makaklar ile 5 yaşındaki İlayda Makaklar'ı tahliye etti. Tamamen yıkılma tehlikesi altında olan iki katlı ev boşaltılırken, çevresi güvenlik kordonuna alındı. Ekipler, heyelan bölgesindeki diğer evlerde de inceleme yaptı.

Bugün iş görüşmesine gideceğini belirten Erdinç Makaklar, yaşadığı dehşet anını anlattı. Büyük bir gürültüyle uyandıklarını ifade eden Makaklar, "Uyuyorduk, büyük bir gürültü koptu. Neye uğradığımızı anlayamadık. 5 yaşındaki çocuğum ağlamaya başladı. Herkes büyük bir panik içindeydi. Bir de baktım ki evin yatak odası taş ve toprakla dolmuş. Çok şükür ki göçen istinat duvarı yattığımız odaya gelmedi. Verilmiş sadakamız varmış. Bugün iş görüşmesine gidecektim. Kış günü sokakta kaldık" dedi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan ise, toprak altında kalan evde bulunan 5 kişinin başarılı bir operasyonla kurtarıldığını belirterek, "Toprak kayması ihbarı aldık, hemen olay yerine geldik ve incelemeye başladık. Kayan toprak evin duvarını delip yatak odasını doldurmuş. Diğer komşulara zarar vermesin diye müdahale ettik. Büyükşehir Belediyesi Kanunu'na göre, bir afet durumunda bina boşaltılır. Biz de derhal insanları o evden tahliye ettik. Çevredeki diğer binalarda oturanların da zarar görmemesi için çalışma başlattık" diye konuştu.

Osmangazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri toprak kaymasının meydana geldiği ev ve çevresinde gerekli tedbiri alırken, soruşturma devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 14:26:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?