4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

AKP, pazarcı esnafına kulak verdi

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Seyyar Pazarcılar Odası Yönetim Kurulu'nu makamında kabul ederek, sıkıntılarına kulak verdi.

Bursa Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Bülent Gür ve Yönetim Kurulu üyeleri, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın'ı ziyaret ederek meselelerini dile getirdi.

Oda Başkanı Bülent Gür, "Belediyelerimiz kapalı pazar yerleri yaparak bizlerin işini kolaylaştırmaya devam ediyor. Bu konuda çok teşekkür ediyoruz. Ancak son günlerdeki en büyük sıkıntımız market önlerinde meyve-sebze satılması bizi sıkıntıya düşürdü. Bizler pazar yerlerinde faaliyet gösteriyoruz. Ama bizim boşaltmış olduğumuz sokak ve caddelerde kayıt dışı kişiler ile bazı marketlerin önünde satılan meyve-sebzeler, pazar esnafını zor durumda bırakıyor. Ekonomik krizin yaşandığı bugünlerde bu tür satışlar bizim işlerimizi bozdu. Odaya bağlı esnafımız sesini duyurmak için tezgah kapatmak istiyor. Sürekli şikayetlerde bulunuyoruz ama bir netice alamadık. Marketlerin içerisinde satılmasına razıyız. Yaya kaldırımını işgal ederek, marketin önünü pazar yerine çevirmek bizi olumsuz etkiliyor. Sonuç alamazsak üyelerimiz kamyonlarla belediye önlerine ve şehrin belirli caddelerinde satış yapacaklarını belirtiyorlar" dedi.

Pazar esnafının sıkıntılarını dinleyen Sedat Yalçın, "Konunun takipçisi olacağız. Kimsenin mağdur olmasını istemeyiz. Olaya genel anlamda bakarak bir çözüm bulunmalı. Kimsenin bir başkasının ekmeğine mani olmasına hakkı yok. Herkes hakkına hukukuna dikkat etsin. Gereken ne ise çözüm bulmaya çalışacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 21:50:11
Güncelleme :24 Şubat 2009 Salı 21:55:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?