4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

AKP: Şahin'e engel çıkarmayacağız!

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, aday gösterilmeyince istifa edip başka partilere geçen belediye başkanları hakkında hukuki mücadeleye girmeyeceklerini söyledi.

AK Parti Genel Merkezi, kendi partisinden aday adayı olup, temayül yoklamasına katılan, ancak aday gösterilmediği için başka partilere giden belediye başkanlarını Siyasi Partiler Kanunu'nun ilgili 40. maddesine istinaden adaylıktan men etmek için teşebbüse geçti.

Siyasi Partiler Kanunu'na göre, bulundukları partiden aday adayı olan ve temayül yoklamalarına katılan adayın, bir başka siyasi partiden aday gösterilmesi yasak. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ve Şanlıurfa Belediye Başkanı Eşref Fakıbaba'nın da bu durumdan etkileneceği belirtiliyor.

Konuyla alakalı değerlendirmelerde bulunan AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, "Bu gelişmeyle alakalı daha önce hukukçular bize hatırlatmada bulundu. Biz açıkçası böyle bir hukuki mücadeleye girmek istemiyoruz. Bizim oyumuz belli. Bizim adayımız var, programımız var. Engelleme yaparak daha sonra hiç kimsenin üzerimizden prim yapmasını istemeyiz. Ancak yönetim olarak konuyu değerlendireceğiz. Bu davayı diğer partiler de açabilir. Belki biz bir girişimde bulunmasak da, diğer partiler konuyu ele alarak, ilgili başkan adaylarını engelleyebilirler. Önümüzdeki günlerde konuyla alakalı tavrımız belli olacak" dedi.

Yalçın, projelerinin hazırlandığını açıklayarak, "Gelecek hafta büyükşehir ve merkez ilçelerimizin programlarını sivil toplum örgütleriyle buluşturacağız. Geniş bir toplantı olacak. Diğer ilçelerde de teşkilatlarımız ve adaylarımız çalışma startlarını verecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 21:43:39
Güncelleme :20 Ocak 2009 Salı 21:46:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?