3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

AKP belde adaylarını tanıttı

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, 21 belde belediye başkan adayını açıklayarak, kamu oyuna tanıttı.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı belde belediye başkan adaylarını belirledi. İl Başkanlığı'nda yapılan toplantıda Başkan Sedat Yalçın, önemli bir süreç içerisinde yerel seçimlerin yapılacağına dikkati çekerek, "Genel iktidarda AK Parti 2. dönem görev üstlendi ve yerel yönetimlerde de yeniden göreve talibiz. Seçim sürecinde icraat dönemimizi anlatmaya devam edeceğiz. Kamu kaynaklarının hangi yöntemle kullanılması konusunda vatandaşa daha iyi hizmet verildiği çok önemlidir. Biz kaynakların yerel yönetimler eliyle kullanılmasını her zaman savunuyoruz. Merkezi hükümet imkanlarıyla uyumlu tarzda hizmetleri vermeye devam edeceğiz. Özel idare eliyle kırsal kesimde tarihi hizmetlere imza atıldı. Belediye eliyle de kentlerimizde dönüşüm çalışmaları önemli oranda yerine getirildi. İlk kez tarihi kültürel miras çalışmalarına dönemimizde ağırlık verildi. Bursamız açısından kültürel alanda iddalı hedeflerimiz var. 1 milyon turisti getirecek alt yapı ve tarihi kültürel eserlerimizi, konaklama kapesitemizi, yeşil Bursamız'ı tüm dünya ile buluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

Belediye başkan adaylarının sahada çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Yalçın, "Adaylarımız projelerine son şekillerini veriyorlar. AK Parti gerçekten hem kaynak, hem insan yönetimi hemde ihtiyaçların tespiti noktasında önemli açılımlara imza atacaktır. Adaylarımızı belirlerken temayul yoklamalarına, kamu oyu araştırmalarına baktık. Sevilen ve saygın isimleri belirledik. Tüm aday adaylarına çok teşekkür ediyorum. Aday gösterilmeyen diğer arkadaşlarımız da süreç içerisinde önemli görevler üstleneceklerdir" diye kaydetti.
Seçim hazırlıkları hususunda Vali Şahabettin Harput başkanlığında bir toplantı yaptıklarını belirten Yalçın, "Mümkün olduğu kadar seçim hazırlıkları sürecinde ses, gürültü, görüntü, çevre kirliliğine tüm partiler olarak hassasiyet göstereceğiz. Tasarruflu şekilde davranarak, abartılı kampanyalardan kaçınacağız. Dünyada bir kriz var ve bizde bu süreci dikkate alan tarzda bir kampanya yürüteceğiz. Ayrıca biz AK Parti olarak siyasi etiğe uygun şekilde bu sürecin geçirilmesini rica ediyoruz. İçi boş laflarla, abartılı vaatlerle halkın önüne çıkmamak gerekir. Siyaseti ne kadar temiz bir zeminde sürdürebilirsek bu alana insanların saygısı güveni de artar" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Yalçın, 21 beldenin belediye başkan adayını tek tek tanıttı.

Listede yer alan isimler ise şöyle oluştu:

"Büyükorhan Kınık Belde Belediye Başkan Adayı Osman Şahin, İnegöl Cerrah - Ömer Kahyaoğlu, İnegöl Kurşunlu - Ali Akbaş, İnegöl Tahtaköprü - Salih Şahin, İnegöl Yeniceköy - Ramiz Yiğit, İznik Boyalıca - Ali Bulut, İznik Elbeyli - Şakir Yıldız, Mudanya Zeytinbağı - Ali Turan, MKP Çeltikçi - Sezgin Türe, MKP Ovaazatlı - İlhan Gürkaş, MKP Tatkavaklı - Orhan Alper, MKP Tepecik - Metin Boru, MKP Yalıntaş - Mahmut Ertuğrul, MKP Yeşilova - Mehmet Çakar, Orhaneli Göynükbelen - Adnan Uludaş, Orhaneli Karıncalı - H. İbrahim Karagöz, Orhangazi Çakırlı - Mustafa Türköz, Orhangazi Narlıca - İbrahim Kaygısız, Orhangazi Sölöz - Ahmet Peker, Orhangazi Yeniköy - Mehmet Tan, Orhangazi Yeni Sölöz - Güngör Özhan."

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 17:55:10
Güncelleme :5 Şubat 2009 Perşembe 17:56:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?