4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

AKP İl Başkanı Vardar oldu

Tek listeyle gidilen AK Parti 3. Olağan İl Kongresi'nde Nagip Vardar İl Başkanlığı'na seçildi. İl Başkanı Sedat Yalçın ve İl Başkan Vekili Cafer Yıldız'ın son anda adaylıktan çekilmeleri partililer tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

AK Parti 3. Bursa İl Olağan Kongresi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanların da katılımıyla Atatürk Kapalı Spor salonunda gerçekleşti. Günlerdir süren adaylık tartışmasının ardından kongre günü yaşanan süpriz gelişme partilileri şaşırttı. Günlerdir aday için isimleri geçen İl Başkanı Sedat Yalçın ve İl Başkan Vekili Cafer Yıldız kongreye saatler kala adaylıktan çekildiklerini açıkladı. Bu gelişme partilileri şok ederken, son anda İl Başkan Yardımcısı Nagip Vardar'ın adaylığı açıklandı. Bu sırada kogrede söz alan Sedat Yalçın ise, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, partililerden helallik istedi.
Kongrede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partililere hitap etmesinin ardından, oylamaya geçildi. 307 delegenin oy kullandığı kongrede geçerli oyların 195'ini alan Vardar, AK Parti Bursa İl Başkanlığı'na seçildi.

Çiçeği burnundaki İl Başkanı Vardar, başarılı bir kongre sürecini geride bıraktıklarını belirterek, "Kongrede tüm teşkilatın ortak akıl ile hareket edip tek çatı altında birleşmesi sevindirici bir olaydır. AK Parti dinamik kadrolara sahip olduğu için herkes her an göreve hazırdır. AK Parti'de herkes verilen her görevi başarıyla yerine getirebilecek kapasiteye sahiptir. Bu onurlu görev ben ve ekibime verildi. Bizde teslim aldığımız AK Parti bayrağını daha yukarılara taşımak için elimizden geleni yapacağız. Tüm kadrolarımız ve teşkilatlarımız önümüzdeki genel genel seçimlerde başarı için kolları sıvayacağız. Kongremizden çıkan sonucun hayırlı olmasını temenni ediyorum"dedi. Nagip Vardar'ın Yönetim Kurulu listesindeki asil üyeler şöyle:

"Murat Demir, İsmet Su, İsmet Acar, Emel Gözü Kara Durmaz, Cevdet Kamış, Refik Özen, Sakiye Erdem, Kamuran Çatalkaya, Mehmet Babacan, Çiğdem Ceyhan, Önder Matlı, İbrahim Güler, Çelil Çolak, Cemal Beşkardeş, İsmail Edebali, Mehmet Çetin, Nilüfer Taşan, Nilüfer Kahveci, İbrahim Aytekin, Okay Talay, Bülent Şeker, Cemal Tuna, Dursun Akan, Mustafa Yıldız, Hakan Gürses, Mutlu Keskin, Şener Güngör, Remzi Topuk, Şükran Misci, Serpil Ulu, Cüneyt Şener, Necmi Şentürk, Kadir Oruç, Öznur Yağcı, Sertaç Karaalp, Hübeyde Üftadeoğlu, Mustafa Sarı, Mustafa Kaymaz, Mustafa Kaya, Atilla Demirtaş, Resul Dursun, Ali Ömeroğlu, Nuran Gözü, Orhan Yavuz, Yusuf Dündar, Nesuha Özyıldırım, Cemile Yiğit, Işıl Zeliha Maydaer."
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 18:16:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?