4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

AKP ilçe danışma toplantıları başladı

BURSA'DA AK PARTİ İLÇE DANIŞMA TOPLANTILARI BAŞLADI

AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nın 17 Mayıs 2009 tarihindeki il kongresinin ardından planladığı ilk danışma meclisi toplantısı Keles’te yapıldı.

İlçe merkezindeki düğün salonunda gerçekleştirilen ve AK Parti Keles İlçe Başkanı Yaşar Keskin’in ev sahipliği yaptığı toplantıda konuşan İl Başkanı Nagip Vardar, sürdürülebilir başarı için vatandaşla birlikte vatandaşın yanında olmanın önemine dikkat çekti. Kurulduğu günden bu yana AK Parti’nin yaşadığı sıkıntıları hatırlatan Vardar, bütün bu sıkıntı ve zorlukların halkın desteği sayesinde aşıldığını belirtti.

Teşkilat üyelerini her ne şekilde olursa olsun vatandaşın sıkıntılarını anlamaya ve bu sıkıntılara çözüm üretmeye, iyi ve kötü gününde vatandaşın yanında olmaya çağıran Vardar, buna uyulduğu takdirde art niyetli hiçbir güç odağının AK Parti’ye zarar veremeyeceğini söyledi. Vardar, “Bu ülkede pişmiş tavuğun başına gelmeyenler, AK Parti’nin başına geldi. Milletten gelen talep üzerine, çok zor bir dönemde iktidara geldik. Çok zor dönemlerden geçtik. AK Parti’nin önünü kesmek için her türlü oyun sergilendi. Seçimlerden birinci parti çıkmamıza, milletin genelini temsil etmemize rağmen, tamamen haksız gerekçelerle kapatılma tehlikesi bile yaşadık. Fakat tüm bu entrikalardan, kara oyunlardan, halkımızın desteği ve teşkilatımızın birliği-dirliği sayesinde, alnımızın akıyla çıktık. Vatandaşla iyi iletişim kurarak, onlarla birlikte olarak, tüm zorlukları aşmayı bildik” dedi.

Konuşmasında 2011 yılındaki genel seçimlere de temas eden ve teşkilattan her an seçim olacakmış gibi hazırlıklı olmalarını isteyen Vardar, “Türkiye’nin ve Bursa’nın AK Parti’ye, AK kadrolara ihtiyacı var. Gayri safi milli hasıla (GSMH) oranını 220 milyar dolardan 750 milyar dolara çıkaran, fert başına düşen milli geliri 2 bin 500 dolardan 10 bin 500 dolara çıkaran anlayışa ihtiyacı var. Bu nedenle, tüm bunların farkında olan bir il yönetimi olarak, göreve geldiğimizin ikinci haftasında 2011 genel seçimleri için düğmeye bastık. Parti yönetimi, belediye başkanlarımız, il genel ve belediye meclis üyelerimizle birlikte 2011 genel seçimleri için yol haritasını belirledik. 17 ilçemizin tamamını dolaşarak, tespit ettiğimiz seçim esaslarını teşkilat üyelerimize aktardık. Her an seçim olacakmış gibi hazırlıklı olmalıyız. Heyecanımızı kaybetmemeliyiz. Faaliyetlerimizi halkın içinde, vatandaşla beraber, insanların istekleri doğrultusunda sürdürmeliyiz. Vatandaşın ihtiyacına cevap verdiğimiz takdirde, önümüzdeki seçimlerde yine birinci parti çıkacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

Bursa Milletvekili Ali Kul ise konuşmasında, AK Parti’yle birlikte Türkiye’de iktidar olmanın milletin hizmetçisi olmak anlamına geldiğini vurguladı. Kul, “Bugüne kadar bu ülkede işbaşına gelen iktidarlar, bir iki istisna dışında sürekli olarak milletin efendisi edasıyla hareket ettiler. Milletin menfaatleri doğrultusunda, milletin yanında yer almadılar. Milletin değerlerine, hassasiyetlerine uzak durdular. Milletin hakkını gözetmediler. 2002’den önceki siyasi hayatı hepimiz hatırlıyoruz. İnsanlar siyasete küsmüş, milletvekilleri çarşıda gezemez olmuştu. Entrika, hile, fitne-fücur almış başını yürümüştü. Ama bu yüce millet ne zaman daralsa; Menderes gibi, Özal gibi, Erdoğan gibi insanları bağrından çıkarmayı bilmiştir. Son olarak da AK Parti’yi iktidara getirmiştir. Bizim iktidarımızdan önce siyasiler milletin hakimiydiler. Bizimle birlikte ‘hakim’ olayı ‘hizmetçi’ şekline dönüşmüştür. Bugün bütün teşkilatımızla, milletin menfaatleri doğrultusunda, Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’a olan bağlılığımızı çalışkanlığımızla ortaya koymanın mücadelesini veriyoruz. Biz bu milletin hizmetçisiyiz” şeklinde konuştu.

BURSA'DA AK PARTİ İLÇE DANIŞMA TOPLANTILARI BAŞLADI
BURSA'DA AK PARTİ İLÇE DANIŞMA TOPLANTILARI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2009 Cumartesi 13:06:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?