3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

AKP seçim çalışmalarını durdurdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun geçirdiği helikopter kazasının ardından ortaya çıkan üzücü tablo sonrası AK Parti'nin Bursa'daki tüm seçim çalışmalarını durduklarını açıkladı.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yarın yapılacak seçim çalışmalarının iptal edildiğini söyledi. 29 Mart yerel seçimlerine az bir süre kala yaşanan olayın tüm ülkeyi derinden sarstığını belirten Bakan Çelik, "Resmi bir açıklama olmamasına rağmen, kazanın olduğu bölgedeki hava koşulları ve fiziki şartlar içimizdeki korku ve endişeyi arttırmakta. Türk gençlik hareketinin önemli simalarından ve Türk siyasetinin saygın ismi Muhsin Yazıcıoğlu, geçirdiği kaza dolayısıyla öncelikle BBP camiasına ve tüm milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Başka bir şey söylemeye dilim varmıyor ümidimizi AK Parti ailesi olarak korumaya devam ediyoruz. Böyle bir ortamda böyle üzücü elim kaza neticesinde oluşan atmosferde AK Parti teşkilatı olarak tüm seçim faaliyetlerimizi özellikle de yarın son gün olması sebebiyle konvoy miting ve yürüyüş gibi tüm seçim faaliyetlerimizi iptal etmiş bulunuyoruz" dedi.

Arama çalışmalarıyla alakalı da değerlendirmelerde bulunan Çelik, "Arama çalışması yapan korucu ve köylüler, yetkililer kısa süre içinde donma tehlikesinden bahsediyorlar. 3 bin 300 metreden ve tipiden bahsediliyor. Öyle bir atmosferde çalışmalar sürüyor. Bunu Bursa'dan sıcak odadan konuşmak kolay. Ben herkesin orada görevini sağlıklı yaptığı inancındayım. BBP yetkililerinn açıklamaları son derece yerindedir. Biz şartlara göre bizi üzen bir tablo olmasına rağmen ümidimizi kaybetmiyoruz" diye kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2009 Cumartesi 10:44:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?