4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

AKP teşkilatında bayramlaşma

AK PARTİ'NİN BURSA'DAKİ BAYRAMLAŞMASINA MİLLİK BİRLİK PROJESİ DAMGASINI VURDU

AK Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine milli birlik projesi damgasını vurdu.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından yapılan bayramlaşma töreni Özgen Çay bahçesinde yapıldı. Törende açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Nagip Vardar'ın ardından Bursa milletvekilleri de birer selamlama konuşması yaptı. Milletvekillerinin tamamı genel olarak demokratik açılım ve milli birlik projesine değindi.

AK Parti'nin risk alarak meselelerin üzerine cesur bir şekilde gittiğini ifade eden AK Parti Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak, "Milli birlik projesi meclise geldi ve ilgili bakan tarafından içeriği anlatıldı. Ama hala kimse tam olarak anlamış değil ve herkes kendince konuşuyor. Ana dilde yayın yapılmasının, 18 yaş altındakiler için Çocuk Mahkemeleri kurulması için yapılan teklifin, Türkiye’de 75 milyon insanın bir arada özgürce yaşayabilmesi için atılan demokratik adımın kime ne zararı var. Biz demokratik açılım ile büyük bir yük aldık. Daha önce hep teröristle mücadele edildi, şimdi ise terörü meydana getiren tüm unsurların ortadan kaldırılması için çalışılıyor” dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı ise Danıştay’ın üniversite sınavlarında uygulanan katsayı uygulamasının kaldırılmasına yönelik uygulamayı durdurmasını eleştirerek, “Bizler bu karara bir anlam veremiyoruz. Bu konuda önce Danıştay’a başvurmuştuk, onlar YÖK’ün bu konuyla ilgilendiğini belirttiler. Şimdi ise YÖK’ün verdiği kararı tanımıyorlar. Biz bu hususta mağdur olanların arkasındayız” şeklinde konuştu.

Tören, Bursa Milletvekilleri ve il yönetiminin partililer ile bayramlaşmasının ardından sona erdi.

AK PARTİ'NİN BURSA'DAKİ BAYRAMLAŞMASINA MİLLİK BİRLİK PROJESİ DAMGASINI VURDU
AK PARTİ'NİN BURSA'DAKİ BAYRAMLAŞMASINA MİLLİK BİRLİK PROJESİ DAMGASINI VURDU
İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2009 Cumartesi 14:54:00
Güncelleme :28 Kasım 2009 Cumartesi 15:18:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?