3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

AKP teşkilatında kongre heyecanı

AKP Bursa İl Başkanlığı için adaylığını açıklayan Cafer Yıldız, siyasetteki öznesinin teşkilat olduğunu söyledi.

Pazar günü yapılacak kongre öncesi il binasında düzenlediği basın toplantısında adaylığını açıklayan Cafer Yıldız, kongreyle alakalı çıkarılan spekülasyonların gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, "Birçok haber okuyoruz. Bunların birçoğu gerçeği yansıtmıyor. Bizler AK Parti'nin kuruluşundan bugüne sürekli Başbakanımızla beraber bulunmuş, onunla beraber halkımız için siyaset yapmış insanlarız. Başbakanımız partimizin lideridir. Başbakanımızı il kongremizin öznesi yapanlar bilsinler ki, partimize zarar
veriyorlar. Bizler ortak akılla teşkilatımızın her kademesindeki arkadaşlarımızla beraber hareket etmeyi liderimizden öğrendik. Ben ve arkadaşlarım, her zaman teşkilatın sesine kulak verdik, vermeye de devam edeceğiz" dedi.

Yıldız, "Siyasetteki özneniz kim?" sorusuna, "Birileri Başbakanımızı kullanıyor. Özneleri Başbakan. Benim siyasetteki öznem teşkilattır" cevabını verdi.
Partinin kuruluşundan bu yana birçok görevde bulunduğuna, bunları yaparken hiç bir beklentisinin olmadığına işaret eden Yıldız, "Siyaseti bazı hesaplar üzerine yapmadık. Bizim tek düşüncemiz teşkilatımızla birlikte halkımıza hizmet üretmek oldu. 2007 seçimlerinde, vekaleten il başkanlığını yürüttüğümde, Bursa'da yüzde 51 gibi inanılması zor bir oy oranını yakaladık. Sonraki süreçte yaşananları sizler de biliyorsunuz. Ama biz hiçbir zaman bunu sorun yapmadık, çalışmaya aynı aşkla devam ettik. 29 Mart seçimlerinde de seçim koordinasyon başkanı olarak bu görevimizi başarıyla yerine getirdiğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.

Seçim başarısının bütün teşkilata ait olduğunun altını çizen Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu başarı bütün teşkilatımızın başarısıdır. Bu, başta bakanımızdan milletvekillerimize, yöneticilerimizden mahalle temsilcilerimize kadar bütün teşkilata aittir. Bu başarı şahsi bir başarı değildir, bütün teşkilatındır. Eğer illa şahsi bir başarıdan bahsedilecekse, bu Başbakanımıza aittir. Teşkilatımızla, ilçe başkanlarımızla, sayın vekillerimizle tek tek yaptığımız görüşme ve değerlendirmeler neticesinde aday olmaya karar verdik. Ben ve arkadaşlarımızın bu görevi başarıyla yapacağımıza inancım tamdır.
Allah yar ve yardımcımız olsun".
Yıldız, Başbakan Erdoğan'ın da yarınki kongreye katılacağını açıkladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 17:04:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?