4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

AKP'de görev teslim töreni

AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar, koltuğu eski Başkan Sedat Yalçın'dan teslim alarak görevine başladı.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı 3. Olağan Kongresi’nde Başkan seçilen Nagip Vardar, görevi eski başkan Sedat Yalçın’dan törenle devraldı. İl binasında düzenlenen devir teslim töreninde konuşan eski Başkan Sedat Yalçın, "Kongreler çekişme değil, daha da güçlenmek ve yenilenmek için yapılır. Bugüne kadar başarılı bir dönem geçirdik. Bunun göstergesi de yerel seçimlerde alınan sonuçlardır. AK Parti kendine özgü şartlarda gelişmeye açık bir partidir. Partinin kuruluşunda önemli gerekçeler var. AK Parti birçok insanın umudu oldu. Bu yıl ekonomik krizden etkilenmemize rağmen seçimden iyi bir netice aldık” dedi.

AK Parti’nin Türkiye’nin her noktasına hakim bir parti olduğunu dile getiren Yalçın, "Göreve atandıktan sonra partimizin başarısı için elimizden geleni yaptık. Bir başarı varsa bu teşkilatlarımızın başarısıdır. Eğer ortada bir başarısızlık var ise bunu üstlenmeye hazırım. Teşkilat içinde yaşanan son olaylar parti yapısına yakışmadı. Önümüzdeki süreçte AK Parti’nin değişimci, reformcu anlayışı daha net ortaya çıkacaktır. Yapılan bu kongrede hedefler değil, sadece başkan değişmiştir. Yeni bir heyecan ve yeni bir yönetim ile AK Parti daha iyi günlere gelecektir. Yeni yönetime başarılar diliyorum” diye konuştu.
Yalçın, kongre sürecinde yaşanan gelişmelerden dolayı kimseye kırgın olmadığını ifade ederek, AK Parti'nin başarısı için üzerine düşeni yapmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Yeni başkan Nagip Vardar ise Sedat Yalçın’a verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Vardar, teslim aldıkları görev bayrağını daha yukarılara taşımak için ellerinden geleni yapacaklarını kaydederek, 2011 genel seçimleri için vakit kaybetmeden çalışmalara başlayacaklarını belirtti. Kongrenin istişare ve ortak akıl ile birlikte gerçekleştiğine işaret eden Vardar, “Bundan sonraki süreçte Sedat Yalçın’dan faydalanmaya devam edeceğiz. Önemli olan çıtanın daha yüksek noktaya gelmesidir. Bursa’da partimizin üstlendiği sorumluluğu yerine getirmek ve beklentileri karşılamak için çalışacağız” diye konuştu.
Konuşmaların sonunda Vardar, eski Başkan Sedat Yalçın'a çalışmalarından dolayı bir teşekkür plaketi verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 15:14:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?