6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

AKP'de Yalçın dönemi

AK PARTİ BURSA İL BAŞKANLIĞI'NDA DAVUL ZURNALI TESLİM

Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa İl Başkanlığı'na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla atanan Sedat Yalçın, eski il başkanı Nagip Vardar'dan görevi devraldı. Daha önce verdiği il başkanlığı mührünü geri alan Sedat Yalçın, geçmişteki kırgınlıkları unutarak birlik beraberlik içinde çalışacaklarını ifade ederek, ""Gündemimiz referandum ve arkasından 2011 seçimleri. Üzerimizdeki sorumluluğun farkındayız. Tüm arkadaşlarla eski yeni ayrımı yapmadan Bursa teşkilatında siyasetin çıtası bir kademe yukarıdan gidecektir. Geçmişteki kişisel konular gündem dışıdır. Geçmişle ilgili hiç bir konuşacağımız söz yoktur. Hesabımız bundan sonrasına ilişkindir. Türkiye gündemine ilişkindir. Koyacağımız performans başarımızın işareti olacaktır" dedi.

Parti İl Başkanlığı'na gelişinde davul zurnalarla karşılanan Sedat Yalçın, görevi Nagip Vardar'dan devraldı. AK Parti'nin yenilikçi fikirleri nedeniyle toplumu, ekonomiyi, kamuyu çağın gereklerine uygun hale getirmek için ortaya çıkan siyasi hareket olduğunu kaydeden Sedat Yalçın, "Bu süreç içerisinde hükümetimiz Türkiye'nin ihtiyaçlarına paralel olarak Türkiye'nin dünyadaki rekabet gücünü yakalayabilmesi için sürekli yenilikler peşinde. Teşkilatların yeniden yapılanması sürecinde değişikliklere gidilmesi söz konusu. Bugün burada yaşadığımız tören bu kapsamda değerlendirilmeli. Özellikle Bursa teşkilatları olarak kurulduğu günden beri Türkiye'nin yıldız teşkilatlarından birisi olduğunu söylemeliyim. Diğer teşkilatlar Bursa'yı örnek aldı. Bugüne kadar yapılan çalışmaların aynen devam edeceğini, bayrak değişiminin Türkiye'nin ilerlemesi yolunda katkı sağlayacağını temenni ediyorum. Bursa'da son 14 aydır AK Parti İl Başkanlığı'nı yürüten Nagip Vardar arkadaşımız ve yönetim kuruluna bu süreçte üstlendikleri sorumluluk ve görev anlayışı nedeniyle teşekkür ediyorum. Özellikle Bursa'da; Türkiye'nin her yerinden göç alan yapısını ve hızla değişen ihtiyaçlarını formüle etmek onu kamu yönetimine aktarabilmek. Bursa'nın ihtiyaçlarını doğru görüp planlamak, yönetim kurulunun üzerinde çalıştığı konular. Tüm arkadaşlarımızın hizmetleri geçti. Onlara çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

"PARTİMİZİN HER ZAMAN EMRİNDEYİZ"

 

Daha önce görevi Sedat Yalçın'dan devralan Nagip Vardar ise, "Bu süre içinde Bursa'ya hizmet etmenin şerefi ve bahtiyarlığını yaşıyorum. Sorumluluk içinde AK Parti İl Başkanlğıı yapmak da şeref, üye olmak da şereftir. Bundan sonra AK Parti'ye kim il başkanı olacaksa, yönetici olacaksa gelen yönetici arkadaşlarımıza katkı koymak amacındayız. Onlarla birlikte Türkiye'nin en büyük partisi AK Parti'yi 2011 seçimlerinde birinci yapmak için bize de görev düşüyor. Yol arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Onlarla birlikte gündüz gece demeden, yoğun bir çalışma içine girdik. Bursa'daki hemşehrilerimize hizmet ettik. Bize hangi görev verilirse verilsin yeni yönetime katkı koymak ve partinin başarısı için hep birlikte ter dökeceğiz. Yeni başkana ve arkadaşlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum" diye konuştu. .

Günün anısına Sedat Yalçın, Nagip Vardar'a bir çini tabak ve çiçek hediye etti. Yalçın, "Adettendir. Gelen gidene hediyeler verir. Biz alışkınız birbirimize vermeye. İnşallah son olur" diye espri yaptı.

 

"GÜNDEMİMİZ REFERANDUM VE SEÇİM, GEÇMİŞİ UNUTUP BUNLAR İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

 

Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Sedat Yalçın ise, Ankara'da dün hareketli 2 saat yaşadıklarını kaydederek, "Başbakanımızın Bursa ile çok özel duyguları var. Çok önem verdiği bir kent. Beklentilerinin yüksek olduğu bir kent. Biz Başbakanımız ile görüşmeler yaparken, Anayasa Mahkemesi'nin kararı da geldi. Anayasa Mahkemesi'nin son verdiği karar Anayasa paketinin genel çerçevesi üzerinde büyük bir etki uyandıracak değişiklik değil. Bazı sınırlı değişiklikler var. 1 Ağustos'tan itibaren teşkilatlar referandum sürecinde sahaya çıkacaktır. Bursalılara teşkilat olarak bütün ayrıntılarıyla anlatmaya başlayacağız. Bu süreç öncelikle ülkemize hayırlı olsun. Türkiye'nin yönünü değiştirecek değişiklikler değil, kurumsal yapısını mevcut potansiyele uyarlamak için yapılan değişiklikler. Türkiye'nin kurumsal yapısı yetmiyor. Ceket Türkiye'ye dar geliyor. Yapılan çalışmalar ondan ibaret. Referandum sürecinde Bursalıların bütün ayrıntılara hakim olacağını düşünüyorum.

Hemen arkasından da seçim süreci başlıyor. Türkiye yeni bir seçim gidiyor. Türkiye tarihinin önemli seçimlerinden birisi. Anayasa gündem maddesi olacak. Günlük yaşantımız yeni Anayasa ile birebir ilgili. Bu detayları iyi anlatabilmemiz gerekiyor. Üzerimizdeki sorumluluğun farkındayız. Tüm arkadaşlarla eski yeni ayrımı yapmadan çalışacağız. Bursa teşkilatında siyasetin çıtası bir kademe yukarıdan gidecektir. Geçmişteki kişisel konular gündem dışıdır. Geçmişle ilgili hiç bir konuşacağımız söz yoktur. Hesabımız bundan sonrasına ilişkindir. Türkiye gündemine ilişkindir. Koyacağımız performans başarımızın işareti olacaktır" diye konuştu.

 

"GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ SİSTEM İÇİNDEDİR"

 

Sedat Yalçın, bir gazetecinin, "atama ile göreve gelmesini içine sindirip sindirmediği" yönündeki bir soruya ise, "Demokrasilerde seçim esastır. Seçimle gidip seçimle gitmek son derece değerli ve önemlidir. Seçim meşruiyetin en temel kaynağıdır. Yanlız istisnalar bu süreçlerde her zaman yaşanır. Seçimle gelinir, bir sorun yaşanabilir. Bir ihtiyaç ortaya çıkabilir. Yeniden seçim yapma şansınız olmayabilir. Görev değişiklikleri sistem içindedir. Bunun demokrasiye aykırı olarak adlandırılması doğru değil. En ufak bişeyde seçimle gününüzü geçirmek zorunda kalırsanız, öyle şeyler başka sorunları gündeme getirir. Önemli olan istikrarı yakalayabilmektir. Görev değişikliklerinin halkta karşılığı olması ve vicdanlarda yeri olması gerekir. Onu karşılayamıyorsanız istediğiniz kadar seçim yapın çok da anlamı yoktur." cevabını verdi.

 

"YENİ İLÇE BAŞKANLARI 15 GÜN İÇİNDE BELLİ OLACAK"

 

Yalçın, ilçe başkanları ve yönetim kuruluyla ilgili soruya ise şu karşılığı verdi: "15 günlük süreç içerisinde hem il yönetim kurulu hem merkez ilçe başkanlarımızı tespit edeceğiz. Bu 15 gün içinde ilçe yönetim kurullarını da tespit edeceğiz. Genel Merkezden ekipler katkı koymak için gelecek. Yoğun bir şekilde Bursa'nın tüm demografik yapısını ele alan, Bursa'nın ihtiyaçlarını çözme yeterliliğine sahip yönetim seçeceğiz. Halk nezdinde mutlaka karşılığı olacak" diye konuştu.

AK PARTİ BURSA İL BAŞKANLIĞI'NDA DAVUL ZURNALI TESLİM
AK PARTİ BURSA İL BAŞKANLIĞI'NDA DAVUL ZURNALI TESLİM
İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2010 Perşembe 17:50:02
Güncelleme :8 Temmuz 2010 Perşembe 19:03:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?