5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

AKP'den 'baraj' sözü

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bursa Milletvekili Faruk Çelik, temelleri yıllar önce atılan Nilüfer, Boğazköy, Babasultan ve Çınarcık barajlarının önümüzdeki yıl tamamlanacağını belirterek, "2006 yılı barajlar yılı olacak" dedi.

Çelik, Yıldırım Belediyesi’nin Davutdede Mahallesi’nde düzenlediği "halkla buluşma" toplantısında, AK Parti’nin hem genelde hem de yerelde yılların biriken sorunlarını çözmeye çalıştığını söyledi.

Çelik, Nilüfer, Boğazköy, Babasultan ve Çınarcık barajlarının temellerinin yıllar önce atıldığını, ancak bu sıkıntıların da çözümünün kendi yönetimlerine kaldığına dikkat çekti. Çelik, temel atıp şov yapmak uğruna başlayan bir çok yatırımdan dolayı devletin trilyonlarca lira zarar ettiğine dikkat çekerek, "Madem bitiremeyeceksin neden 3-4 yerde birden temel atıyorsun? Bir temeli atıp, bitirirsin ondan sonra diğerine geçersin. Nilüfer Barajı’nın temeli 22 yıl önce atılmış. Her dönem bir meseleyi çözseydi, bugün 22 tane sıkıntıdan kurtulmuş olurduk" diye konuştu.

Çelik, sadece Türkiye’nin değil, şehirlerinde yıllarca çivi çakılmayan yatırımlarına AK Partili yerel yöneticilerin el attığını ifade ederek, "Bakın Bursa’nın simgesi Teleferik 1962 yılında yapılmış. Her yıl bakım onarıma maliyetinden çok para harcanmış, ancak kimse şunu yeniden elden geçireyim dememiş. 15 yıldır Bursa’nın sınırlarının genişlemesi konuşuluyordu, ama bu da bize kısmet oldu. Bursa’nın özellikle Yıldırım’da her yer konut olmasına rağmen mera vasfından dolayı planlanamıyordu, bu sorunu da biz hallettik. Mesken sıkıntısını toplu konutlarla çözüyoruz. Bu toplu konutlarla Bursa’nın merkezindeki yoğunluktan kurtaracağız. Çevre Yolu’nun ana etabını önümüzdeki yıl bitiriyoruz. Büyükşehir Belediyesi, yılların kavşak problemlerinin çözümü için 1 yılda önemli adımlar attı. Kısacası Bursa’nın 2006 yılında Ankara’da konuşulacak meselesi kalmayacak" şeklinde konuştu.

Vatandaşın kendilerini sorgulamasını ve yaptıkları işlerin takipçisi olmasını da isteyen Çelik, halkın "Biz seçtik, sizde yan gelin yatın, 5 yıl sonraki seçimde görüşürüz" anlayışından kurtulması gerektiğini vurguladı.

"EN ÖNEMLİ SORUN, EĞİTİM"

AK Partili yönetimlerin halkın içinden çıktığını, görev süreleri bittiğinde yine halkın içine döneceğini ifade eden Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Siyasetçi değil mi, bugün söz verir yarın yapmaz hastalığı, artık son bulsun. Bize, Belediye Başkanları’na, Meclis üyelerine hesap sorun. Seçimden seçime siyaseti, hizmeti düşünmeyin. Bizi bizden öncekilerle de karıştırmayın. Kemal Derviş bile 1990-2003 yıllarının Türkiye için kayıp 13 yıl olduğunu söyledi. Biz enkaz edebiyatı yapmıyoruz. Ama Türkiye’yi iflasın eşiğinden aldığımızı herkes biliyor. Vatandaş önceki dönemlerde olduğu gibi bizden de ’Al borcu dağıt, yüzümüz gülsün’ istiyor. Bu anlayışı bizde devam ettirirsek, çocuklarımız bunun faturasını acı bir şekilde öder. Herkes bu sıkıntıların çözümü için el birliği yapacak. 500 YTL alıyorsan, bin YTL’lik hayat yaşamayacaksın. ’Onun takkesini alır, buna giydirir geçinir giderim’ devri bitti. Çalışacaksın, üreteceksin."

3 firmanın yaptığı son ankette, AK Parti’nin oyunun yüzde 42.9 çıktığını anlatan Çelik, vatandaşın hükümetin kıt kaynaklarla yılların problemlerini çözümlemeye çalıştığını iyi anladığını ifade etti.

Bursa Milletvekili Mehmet Emin Tutan da, Bursa’daki en büyük problemlerin başında eğitim geldiğini, Türkiye’nin geleceğini emanet edeceği yeni neslin sıkışık sınıflarda okumasından rahatsız olduklarını söyledi. 2 yıl içinde kademeli olarak tekli sisteme geçileceği müjdesini veren Tutan, halkla yaptıkları toplantılarda vatandaşın AK Parti’nin hizmetlerinden memnun olduğunu gözlemlemenin mutluluğunu yaşadığını bildirdi.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de, yaptıkları yatırımları anlatırken, vatandaşların sorunlarını tek tek cevapladı. Bir çok vatandaş Yıldırım Belediyesi’nin önündeki Ahmet Taner Kışlalı Meydanı adının değiştirilmesini istedi. Çelik, "Göreve geldiğimiz günden bu yana herkes bu ismi değiştirmemizi istiyor. Siz rahatsız olduğunuz için değişmesini istiyorsunuz. Ama konuya ideolojik bakanlarda ’Değiştirsinler de ortalığı ayağa kaldıralım’ diye bekliyor. Sultanlar, padişahlar yatağı Bursa’nın merkezindeki bu meydana bu ismin verilmesinin altında ideolojik anlayış yatıyor. Bizden önceki dönemler yaptıkları işi halka sormuyorlardı ki. ’Ben yaptım oldu. İster beğenir, ister beğenmezsin’ anlayışındaki yöneticiler halkı yıllarca hiçe saydılar. Ama bizim isimlerle, şekillerle uğraşacak vaktimiz yok. Bütün sorunları çözelim, işimiz isimlere kalsın. O zaman onları da konuşuruz. Biz işimizi halka rağmen, vatandaşa saygısızlık ederek yapmayacağız" açıklamasında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2005 Cumartesi 18:39:25
Güncelleme :11 Haziran 2005 Cumartesi 20:07:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?