6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

AKP'den seçim rüşveti

MHP Milletvekili Necati Özensoy, Ovaazatlı beldesinde yapılan belediye başkanlığı seçimini kazanan AKP'lilerin Roman yurttaşlara "bira" dağıtmak dahil, seçimi almak için her yola başvurduğunu ileri sürdü.

Bursa Mustafakemalpaşa’ya bağlı 1300 seçmenli Ovaazatlı beldesinde 5 Aralık’ta yapılan belediye başkanlığı seçimlerini AKP kazandı ancak beldede siyasi partiler arasındaki “kavga” bitmedi.

MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, referandumda yüzde 73 dolayında “hayır” çıkan beldede, seçmenin AKP “tercihi”yle ilgili önemli iddialarda bulundu. AKP’lilerin Roman yurttaşlara “bira” dağıtmak dahil, seçimi almak için her yola başvurduğunu belirten Özensoy, “AKP, kadın seçmenleri Dolmabahçe’ye götürdü, evlere iskender servisi yapıldı, CHP Çanakkale turu düzenledi, DP adayı ise Uludağ’a götürdü. Bir tek biz bir şey yapmadık. Yapılanların hepsi seçim yasaklarına aykırıydı, yargıya götüreceğiz” dedi.

AKP’nin her haneye 3’er porsiyon iskender kebabı dağıttığını, Devlet Bakanı Faruk Çelik’in “kasanıza benden 1 milyon lira” dediğini kaydeden Özensoy, beldedeki 128 Roman seçmene de AKP’liler tarafından “kasa kasa bira götürüldüğünü” savundu.

Özensoy, “Bizzat parti mensupları kasa kasa bira taşıdılar. AKP Bursa Milletvekili Ali Koyuncu’ya sorun, reddetmiyor. Bira dağıttıklarını orada herkes gördü. Sabah namazına kadar oradalardı” iddiasında bulundu.

Özensoy’un iddialarına ilişkin Cumhuriyet’in sorularını yanıtlayan Ali Koyuncu, kendisinin “şahsi” olarak bira dağıtmadığını, cuma namazı sonrası “lokma dağıttığını” ancak AKP dahil, diğer partilerin de “bira ikramında bulunmuş olabileceğini” söyledi.

...
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2010 Cumartesi 22:03:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yilmaz_ IP: 78.189.141.xxx Tarih : 19.12.2010 11:37:49

niye bu kadar şaşırtıcıymış gibi haber olmuş ki bu. AKP bunu hep yapıyor. Ne o siz yoksa onları gerçek müslüman sanıyorsunuz da bira dağıtmaz mı sanıyorsunuz. Keşke Ovaazatlı'da olsaydım da bir iki kasa da ben alsaydım. :)