3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

AKP'li adaylara coşkulu karşılama

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Bursa Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları, Ankara'dan kente dönüşte davul zurnalarla karşılandı.

Ankara'da dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Bursa'nın belediye başkan adayları, Kestel ilçesi girişinde coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı.

Başkan adayları, Bursa milletvekilleri Sedat Kızılcıklı, Mehmet Tunçak, Mehmet Ocaktan ve Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın ile birlikte kürsüye çıktı.

Karşılama töreninde ilk sözü alan AK Parti Bursa milletvekili Mehmet Tunçak, Bursa'yı kucaklayan adayları tercih ettiklerini ifade ederek, "Biz büyük bir teşkilatız, mahalle temsilcisinden il başkanına kadar dostuz. Kıskananlar çatlasın. 'Ben' yerine 'biz' diyebilen, iri, diri ve halkın hizmetkarıyız. Teşkilatımızla el ele vererek Bursa'yı yıldız kent yapacağız. 'Ben yok, biz varız' anlayışıyla hizmet edeceğiz" dedi.

İl Başkanı Sedat Yalçın da AK Parti'nin yerelde kaynakları iyi bir şekilde kullandığını, Bursa tarihinde görülmemiş hizmetlere imza attığını kaydederek, "Belediye başkanları millete haber vermeden onların kapısını çalacak. Halkla bütünleşecek. 24 saat halkın hizmetinde olacaktır. Şeffaf, akılcı ve hesap verebilen adaylar getirdik. Onları Bursa'ya emanet ediyoruz" diye konuştu.

Halkın sevgi gösterileriyle karşılanan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Recep Altepe de, "Bursa'ya büyük başkan geliyor" sloganları arasında konuşmasına başladı. Recep Altepe, Bursa'nın geleceğine damga vuracaklarını ifade ederek, "Bugüne kadar yaptıklarımız ortada. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Yüzlerce tesis, eser, park kazandırdık. Bursa'nın kimliğini ortaya çıkardık. Bundan sonra kenti halkla, teşkilatımızla, sivil toplum örgütlerimizle, diğer siyasi partilerin de görüşlerini alarak ortak akılla yöneteceğiz. Bursa'nın merkez 7 ilçesinin yanı sıra diğer 10 ilçesine de sahip çıkacağız. Bu kentin patronu değil, hizmetkarı olacağız. Fikir ve proje üreteceğiz. Üretim ve imalat yapacağız. Bursa bundan sonra dünyanın parlayan yıldızı ve parmakla gösterilen bir kent olacaktır. Bundan sonra halka tepeden bakmayacağız. Kibirlenmeyeceğiz, gururlanmayacağız. Yerelde de uzun yıllar hizmete devam etmek için halkımızdan güvenoyu istiyoruz. Allah bize güç, kuvvet ve sağlık versin" şeklinde konuştu.

Karşılama töreninde Osmangazi Belediye Başkan Adayı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkan Adayı Özgen Keskin, Nilüfer Belediye Başkan Adayı Zelihe Işıl Gençoğlu Maydaer, Gürsu Belediye Başkan Adayı Orhan Özcü, Kestel Adayı Yener Acar, Mudanya Adayı Hasan Aktürk, Gemlik Adayı Cemal Aybey, Orhangazi Adayı Yusuf Korkusuz, İznik Adayı İsmail Yılmaz, Yenişehir Adayı Bülent Hamdi Cingil, İnegöl Adayı Alinur Aktaş, Keles Adayı Mustafa Bektaş, Orhaneli Adayı İrfan Tatlıoğlu, Mustafakemalpaşa Adayı Sadi Kurtulan, Büyükorhan Adayı Selçuk Selami Türkmen, Harmancık Adayı Mustafa Çetinkaya, Karacabey Adayı Ergun Koç da hazır bulundu.
Adaylar ve partililer daha sonra yaklaşık 100 araçlık konvoyla AK Parti İl Başkanlığı'na geçti.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 16:10:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?