4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

AKP'li Altepe projelerini açıkladı

AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Recep Altepe projelerini şehre katkı sağlayacak şekilde hazırladıklarını belirterek, beklentilere cevap veren hizmetler yapacaklarını söyledi.

 Demirtaş Paşa Endüstri Meslek Lisesi'nin kaldırılarak yerine yeni valilik binası yapılacağını kaydeden Altepe, Kent Meydanı'nda yapılan hatanın yeni bölgede yapılacak düzenlemelerle telafi edileceğini belirtti.

AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Recep Altepe ulaşım projelerinin ardından vizyon projelerini de açıkladı. Almira Otel'de düzenlenen toplantıya AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, AK Parti Osmangazi Belediye Başkan Adayı Mustafa Dündar, Nilüfer Belediye Başkan Adayı Işıl Zeliha Gencoğlu Maydaer, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ile çok sayıda partili katıldı.

Nüfusu 2 milyonu aşan bir şehri yönetmek için talip olduklarını ifade eden Altepe, kentin kendilerinden büyük beklentileri olduğunu ifade etti. Başkan olacak kişinin ekibiyle birlikte kenti iyi tanıması ve beklentileri iyi bilmesi gerektiğini kaydeden Altepe, projelerini ihtiyaca göre uzman kişilerle birlikte hazırladıklarını belirtti.

Hazırlıksız şekilde iş başına gelmenin zaman kaybettireceğini kaydeden Altepe, Bursa'ya herkesin sahip çıkması gerektiğini vurguladı. İktidarıyla muhalefetiyle Bursa'ya katkı sağlamak için çalışılması gerektiğini kaydeden Altepe, Bursa'nın geleceğinin düzenli planlamalardan geçtiğine dikkati çekti.

CUMHURİYET VE ATATÜRK CADDELERİNDE BİNALARIN ÖN CEPHELERİ YENİLECEK

Projelerinin ayakları yere basın ve dünyada örnekleri olan projeler olduğunu belirten Altepe, "Biz projelerimizi uzman kişilerle şehre katkı sağlaması için hazırlıyoruz. Bursa'nın kimliği ve güzelliği öne çıkartılmalı. Valilik binasının görev yapan valiler tarafından Bursa'ya yakışmadığını söylüyorlar. Biz valilik binasının Demirtaşpaşa Endüstri Meslek Lisesi'nin olduğu bölgeye yapılmasını uygun gördük. Bu okula şehrin dört bir yanından binlerce öğrenci geliyor. Bu okulu sanayi bölgesinin yakınına taşımak istiyoruz. O bölgede faaliyet açısından daha yakın olacağı için çalışmalarını rahat sürdürebilirler. Şu anki okulun bulunduğu bölgeye ise valilik binası yapıp önünde büyük bir alan yapmak istiyoruz. O bölge böylece yeni bir görünüme kavuşacak ve Kamberler ile İnönü Caddesi'ni birleştirecek. Ayrıca eski meyve sebze halinin bulunduğu bölgeye de belediye binası yaparak, altına otopark ve büyük bölümünü yeşil alan yapmak istiyoruz. Cumhuriyet ve Atatürk caddelerindeki binaların ön cepheleri şehrin kimliğine uygun olarak giydirilmeli. Isı yalıtım projeleri hazırlıyoruz. Binaların dışına strafor kaplatarak ısı kaybını önleyebiliriz. Böylece enerji tüketimi de azaltılmış olacak. Yiğitali bölgesinde bulunan alanı düzenleyerek, Alacahırka'da yapılacak teleferik hattıyla bu bölgeye ulaşımı sağlayabiliriz" diye konuştu.

"KENT MEYDANI'NDA YAPILAN HATA YENİ YAPILACAK PROJEYLE TELAFİ EDİLMELİ"

2050 projeksiyonuna göre metropolitan projeler hazırladıklarını ifade eden Altepe, "Şehrin nazım imar planlarını da yeniden gözden geçireceğiz. Tüm kurumlarla bir araya gelerek şeffaf denetime açık bir çalışma yapacağız. Ulaşım master planları yeniden gözden geçirilecek. Bursa yeteri kadar yükünü aldı ve kentsel yenileme ve dönüşüm çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Tabakhaneler bölgesinde yıkımlar başladı. Seçim sonrası sözleşmeleri yapıp kentsel dönüşüm için çalışmaları başlatacağız. Yalova yolu kentsel dönüşüm projesini gündeme getirdik. Büyükşehir Belediyesi bazı kararlar aldı ve proje donduruldu. Bu projeyi biz yeniden uygulamak için adımları atacağız. Küçükbalıklı bölgesinde tehlikeli atıklar kullanan işletmeler var. Bu işletmeleri bir an önce kent dışına almalıyız. Bursa'yı kimsenin kirletmeye hakkı yok. Yıldırım ve çevre yolunda da birçok kentsel dönüşüm projeleri uygulanması gerekiyor. Kent meydanı ile Osmangazi Belediyesi arasındaki bölgeyi yeniden düzenleyeceğiz. Buraya yapılan daha önceki proje tepki aldı. Biz şimdi söz konusu bölgeyi herkesi memnun ederek yeniden düzenleyeceğiz. Kent meydanı projesi tüm şehri ilgilendiren proje ve burada bir proje yaparken gelir getirici unsurları düşünmemek gerekir. Şehrin merkezi adam edilirse kentin güzelliği ortaya çıkar. Burada harcanacak 25-30 milyon TL bu bölgeyi adam eder ve tüm Türkiye, dünya görür. Para kazanılacak yer ile yatırım yapılacak yer karıştırılıyor. Daha önce yapılan hata bu sefer telafi edilmeli. Bursa şehrinin rantı belediyeye akarsa daha güzel hizmetler yapılır. Rant kentin kasasına girmemeli" dedi.

Stadyum ve spor projeleri hakkında da bilgi veren Altepe, "Stadyum yerinde kalmalı diyoruz. Statla alakalı projeler hazırlıyoruz. Görev süremiz içerisinde bu meseleyi sona erdireceğiz. Botanik Parki ile Sukaypark arasında yeni yapılaşmaları önleyerek bu bölgeye yeni bir spor vadisi yapmak istiyoruz. Bursa'da kayak turizmini dört mevsim aktif hale getirmeyi planlıyoruz. Gökdere spor eğlence merkezi projemizde yeni projeler arasında yer almaya devam ediyor. Çalışma dönemimizde buraya da kazmayı vuracağız. Yatırımcıları oraya bekliyoruz ve yap-işlet-devret modelini düşünüyoruz" diye kaydetti.

Altepe, bazı başkan adaylarının projelerine getirdiği eleştiriler üzerine ise, "Projesi olmayanlar başkalarının projelerini konuşur. Bizim projelerimiz hayal değil, dünyada örneği olan projelerdir" şeklinde cevap verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 16:50:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?