3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

AKP'li kadınlar Buttim'de buluşacak

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde düzenlenecek olan 'daha mutlu aile için' adlı seminer kadınları bir araya getirecek.


AK Parti İl Kadın Kolları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde anlamlı bir faaliyete imza atacak. 8 Mart Pazar günü Buttim Kültür Merkezi'nde Prof. Dr. Bengü Semerci'nin katılacağı 'daha mutlu bir aile için' adlı seminer kadınları bir araya getirecek. Seminerde kopan aile bağları, parçalanan ailelerin olumsuz etkileri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi gibi birçok konu ele alınacak.


Tüm kadınların anlamlı gününü kutladığını belirten İl Kadın Kolları Başkanı Tülin Kara, "8 Mart, kadın haklarının kazanılmasında bugünlere nasıl gelindiğinin hatırlanması için sembol bir gün olmasının yanında gerek ülkemizde, gerekse dünyada kadınlar arasında önemli bir dayanışma günüdür. Ülkelerin demokratikleşme sürecinin kadınların temsili ve katılımı olmadan gerçekleşmesi mümkün değildir. O sebeple kadın haklarının yasal güvence altına alınması ve uygulamaya sunulması demokratikleşme sürecinin bir parçasıdır. Tüm Bursalı kadınları pazar günü yapılacak olan seminere davet ediyorum" dedi.


AK Parti'nin kadınlara verdiği öneme de değinen Kara, "AK Parti iktidarı döneminde aile hukuku, çalışma hayatında kadın hakları, fırsat eşitliği, töre cinayetleri, kadın erkek eşitliği gibi kadınları ilgilendiren birçok alanda anayasal düzenlemeler yapılmıştır. 2007 genel seçimlerinde meclisteki kadın vekil oranı yüzde 10 düzeyine ulaşmıştır. Bu oran Cumhuriyet döneminde bir rekordur.

Önümüzdeki yerel seçimlerde AK Parti olarak Bursa'da bir bayan belediye başkan adayı, 40 bayan meclis üyesi adayı belirledik. Türkiye genelinde AK Parti bin 787 bayan meclis üyesi adayımız mevcut. Bu yerel seçimlerde bayanların yerel yönetimlerdeki temsil oranı da sanırım rekor olacak. Ülkemizin geleneğinin daha aydınlık olması için kadınların yaşamın tüm alanlarında daha aktif olmaları gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 13:19:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?