4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

AKP'liler iftar yemeğinde buluştu

AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Ocakden, kardeşlik ve barışı güçlendirmeye yönelik çalışmalarının bazı kesimler tarafından ihanet gibi algılansa da parti olarak birlik ve beraberliğe büyük önem verdiklerini söyledi.

AK Parti Osmangazi İlçe Teşkilatı'nın geleneksel iftar yemeği Sukaypark Tesisleri'nde yapıldı. Çok sayıda teşkilat üyesinin katıldığı iftar yemeğine AK Parti Bursa milletvekilleri Mehmet Ocakden, Hayrettin Çakmak, Sedat Kızılcıklı, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İl Başkanı Nagip Vardar, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Kskin, İl Genel Meclis Başkanı Nurettin Avcı da katıldı.

Gecede milletvekilleri adına konuşan Mehmet Ocakden, son günlerdeki kürt açılımı çalışmalarına değinerek AK Parti'nin birlik ve beraberliğe verdiği öneme dikkati çekti. Mehmet Ocaktan, "Türkiye yeni dönemde Ramazan ile birlikte kendi içinde kardeşliği dayanışmayı ve birlikteliği daha da güçlendirecektir. AK Parti iktidarının kardeşliğimizi barışımızı güçlendirmeye yönelik çalışmaları bazıları tarafından ihanet gibi algılansada bu Türkiye'nin bugüne kadar hasretle beklediği bir durumdur. Biz Osmanlı medeniyetinin varisleriyiz. Osmanlı değişik kimliklerde olan herkesi bir arada kucaklamış ve bir medeniyet inşaa etmiş. Bu medeniyetin varisleri olan biz bugüne kadar değişik kimliğe sahip insanlarla birlikte olduk. Bugüne kadar barıs içinde birlikte yaşadık. Bazı çatışma ortamının oluşturulmasıyla kardeşliğimizi zedelemeye çalışanlar oldu. Biz medeniyet ruhunun getirdiği kardeşlik duygusu içinde her türlü zorluğu aşacağız. Bu ülkede farklı kimlik insanlara bakış açısından dolayı AK Parti'ye eleştiriler olsa da biz tüm ülkeyi kucaklayan bir partiyiz. Bu ülkede daha fazla kan dökülmesini istemiyoruz. AK Parti bu ülke insanın kardeşce yaşamasını isteyen bir partidir" dedi.

Gecede açılış konuşması yapa Osmangazi İlçe Teşkilatı Başkanı Tahsin Kara ise "Ramazan ayı birlik ve beraberliğin sağlandığı önemli bir ay. Osmangazi teşkilatı olarak yerel seçimleri başarıyla tamamladıktan sonra yaz sezonunda önemli çalışmalar imza attık. Önümüzdeki dönemde toplantılarla gelecek seçimlerin hazırlıklarını devam ettireceğiz. 29 Mart yerel seçimlerinde kazanılan başarıyı 2011'de de göstereceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkan Recep Altepe de Türk milletinin renkli bir kültürün sahipleri olduğunu belirterek, "Bu renkli kültürün önemli bir parçası da Ramazan ayı ve bu ayı en güzel şekilde değerlendirmeliyiz. Bursa'ya hizmet etmek bizlere nasip oldu. Bu işi inanarak yapıyoruz. Bizler bu şehri ve ülkeyi ayağa kaldırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bize bu emaneti veren halka karşı layık olmaya çalışacağız. Parti olarakta birlik ve bütünlük içerisinde çalışarak herkese örnek olacağımızı umuyorum" diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar ise her zaman ilkleri yaşatan bir parti olduklarını ifade ederek, yerel genel el ele vererek Bursa'ya layık olduğu hizmeti vermeye devam edeceklerini kaydetti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2009 Çarşamba 12:20:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?