4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

AKP'lilerden fıkra gibi olay

Bursa'da, AK Parti Büyükorhan ilçe teşkilatı üyeleri, teşkilat başkanını şikayet etmek için il başkanı ile randevulaştıklarını zannederek, eski Anavatan Partisi İl Başkanı Orhan Efe ile görüştü. Yanlışlık ortaya çıkınca Orhan Efe misafirlerini yemek yedirdikten sonra AK Parti İl Başkanlığı'na yolladı.

Bursa'da fıkra gibi bir olay yaşandı. Yaklaşık 3 hafta önce Büyükorhan AK Parti ilçe teşkilatı ve belediye meclis üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Taş'ın görevden alınması için İl Başkanı Sedat Yalçın ile görüşmek istedi. AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın'ın telefonu yerine yanlışlıkla eski Anavatan İl Başkanı Orhan Efe'yi aradı. Kendine telefonda "Başkanım" diye hitap eden AK Partililerin ANAP'lı olduklarını zanneden Efe, buluşmak için randevu verdi.

11 kişilik grup, randevu aldıktan sonra ilçeden kalkıp Bursa'nın yolunu tuttu. Efehan Otel'de öğle saatlerinde bir araya gelen Orhan Efe ve heyet, buluşmanın ardından birbirlerinden habersiz sohbete başladı. Durumun ortaya çıkmasının ardından baltayı taşa vurduklarını anlayan teşkilat üyeleri, mahcup olduklarını belirterek ayrılmak istedi. Kendilerini bırakmayan Anavatan eski İl Başkanı Orhan Efe, ziyaretçilere öğle yemeği ikram ederek, AK Parti İl Başkanlığı'na uğurladı.
Yaşanan olay karşısında büyük şaşkınlık yaşadığını ifade eden Efe, "Beni arayarak 'başkanım sizinle Bursa'da görüşebilirmiyiz?' dediler.

Ben de kendilerine iki gün sonraya randevu verdim. İş yerime yakın olan otelde buluştuk. Beni gördüklerinde tanımadılar. Ben de onların Anavatan Partisi Büyükorhan ilçe teşkilatından olduklarını zannettim. Bir süre sohbet ettik. Sohbet ilerledikçe işin rengi ortaya çıkmaya başladı. Eski ilçe başkanımızı ve partinin durumunu sorunca iş netleşti. Onlar AK Parti'den geldiklerini ve beni AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın olduğumu zannettiklerini söyledi. Son derece mahcup oldular. Öğle saati olduğu için kendilerine yemek ikram ettim ve AK Parti İl Başkanlığı'nı arayarak, onlara randevu aldım. Daha sonra grup mahcup şekilde benimle vedalaşarak AK Parti'nin yolunu tuttu" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 17:24:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?