4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Akraba katiline müebbet talebi

Bursa'da altınları için 80 yaşındaki akrabasını öldürüp cenazesinde timsah gözyaşı döken zanlı hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Edinilen bilgiye göre şüpheli Dursun İ., 6 Kasım 2008 tarihinde merkez Yıldırım ilçesi Millet Mahallesi Aras Sokak üzerindeki 80 yaşındaki Fatma Aktaş'ın evine gitti. Hiçbir şeyden habersiz akrabasının ziyaretine gelmesine sevinen yaşlı kadın, misafiri için çay demledi.

Katilinin boşalan bardağını yeniden doldurmak için mutfağa giden yaşlı kadın, döndüğünde Dursun İ.'nin dolapları karıştırdığını gördü. "Ne arıyorsun oğlum" diyen kadına saldıran Dursun İ., boğarak öldürdüğü akrabasının koynunda sakladığı
2 yarım, 2 de çeyrek altını alarak kayıplara karıştı.

Polis, öğle saatlerinde okuldan eve gelen torunu tarafından cesedi bulunan yaşlı kadının katilinin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı. Ekipler, yaşlı kadının cenazesine katılan herkesi kameraya alarak soruşturmayı bu kişiler üzerinde derinleştirdi.

CİNAYETTEN 15 GÜN SONRA TAŞINMASI POLİSİN DİKKATİNİ ÇEKTİ

Öldürdüğü akrabasının cenaze namazında timsah gözyaşları döküp yakınlarına taziye dileklerinde bulunan Dursun İ.'nin (29) olaydan 2 hafta sonra Samsun'a taşınması polisin dikkatini çekti.

Yaşlı kadının akrabası olan şüpheli Dursun İ.'nin parmak izinin evden alınan izlerle uyuşması üzerine operasyon başlatıldı. Samsun'un Bafra ilçesindeki evine yapılan baskında yakalanan Dursun İ. ve arkadaşı B.D. (31) sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.

Savcılığın 2 şüpheli hakkındaki soruşturması sona erdi. Savcılık, maktulenin uzaktan akrabası olan Dursun İ.'ye, "Bir suçu gizlemek, delilleri ortadan kaldırmak amacıyla tasarlayarak adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve "nitelikli yağma" suçundan ise 15 yıla kadar hapis talebiyle dava açtı. Ayrıca olayla bir ilgisi olmadığı tespit edilen B.D.'ye ise takipsizlik kararı verildi.

Şüpheli, önümüzdeki günlerde 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 11:42:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?