3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Aktaş: '5 yılda çok yol katettik'

İnegöl Belediye Başkanı ve Ak Parti adayı Alinur Aktaş, 5 yılda birçok hizmeti ilçeye kazandırdıklarını söyledi.

Başkan Aktaş, Kemalpaşa Mahallesi'ndeki AK Parti seçim bürosunda hanımlarla bir araya geldi. Aktaş, yaptığı konuşmada, "Mahalli seçimlere çok az bir zaman kaldı. Bu seçimlerde ilçemiz için hayırlısı neyse o olur inşallah. Biz 2004 senesinde seçildik ve 5 yılımızı tamamladık. Bu beş yıl içinde bunca hizmet yaptık ve bu yüzden yaptıklarımızı anlatıyoruz. Geriye dönüp baktığımızda onlarca hizmeti İnegöl'e kazandırdığımızı düşünüyoruz. İnegöl bir mozaiktir. Türkiye'nin tüm bölgelerinden gelip İnegöl'ü memleket edinen insanlarımız var. Şehrimiz çukur bir noktada olduğu için abluka altındadır. Biz de mümkün olduğunca seyreltmek için yeni İnegöl çalışmasını başlattık. İnegöl'ün batısındaki Akhisar ve Çakır Çiftliği köylerimizi mahalle yaptık. Bu bölgeye TOKİ çalışmaları başlatıldı. İnşallah oradaki yapılanma hızlı bir şekilde gerçekleşecektir. Tüm bunlar yetmedi, Alanyurt'u da mahalle yaparak İnegöl'e bağladık. Bu üç yerleşim birimimizi İnegöl'e mahalle yaparak güçlü bir belediye oluşturduk ve bu şekilde Akhisar, Huzur ve Alanyurt'un güçlü bir belediyeden hizmet almalarını sağladık. Toplu sünnet ve nikah törenleri, festivaller yaptık" dedi.
AK Parti öncesinde İnegöl'de 6 lise bulunduğunu hatırlatan Aktaş, "Biz bunlara 6 tane daha ekledik. Ben bunları babamın paralarıyla yapmadım, bunlar devletin ve hayırseverlerimizin imkanları ile yapıldı. Bu belediye başkanları, milletvekilleri ve hayırseverler önceden de vardı. Peki neden bunlar yapılmadı? 5 yıl önce İnegöl'de 3 tane sağlık ocağı vardı, hem bu sağlık ocakları yenilendi, hem de 6 tane daha ilave edildi" şeklinde konuştu.

AŞEVİMİZDE HER GÜN 200 KİŞİYE SICAK YEMEK VERİLİYOR
Aktaş sözlerini şöyle sürdürdü: "İnegöl'de bir tane huzurevi var. Huzurevi ile ilgili bu güne kadar önemli bir yatırım yapılmadı. Biz, güvenlik görevlileri tarafından 24 saat güvenliği sağlanan Kadın Sığınma Evi'ni huzurevinin bitişiğine yaptık. Biz ihtiyaç sahiplerine sadece ramazan ayında yardım etmedik. Umuteli Sosyal Yardım Derneği'ni kurarak, ihtiyaç sahiplerinin yılın 365 günü yardım görmelerini sağladık. İhtiyaç sahiplerine ihtiyaçları evlerine kadar götürülüyor. Aşevimiz var, her gün 200 aileye sıcak yemek götürülüyor. Biz her şeyden önce bu şehrin belediye başkanıyız, ben bu hizmetleri yalnız başıma yapmadım. 31 meclis üyemiz var ve tüm bu hizmetler bu üyelerimizle karar alınarak yapıldı. Her komisyonda her partiden arkadaşımız var. Bir hizmet yapılmadan önce meclis üyelerinin görüşleri alınarak ve çoğunlukla da oy birliği ile hareket edildi, ama şimdi seçim zamanı geldi. Sanki hiç bir şey ortak yapılmamış gibi bir kenara bırakıldı".
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 11:21:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?