4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Aktaş kitap kurtlarını ağırladı

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İshakpaşa İlköğretim Okulu 3/B sınıfı öğrencilerinden en çok kitap okuyanları makamında ağırladı. İshakpaşa İlköğretim Okulu 3/B sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Hatice Ocak ve Okul Aile birliğinden 5 üye ile birlikte Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaret etti.

Öğrencileriyle birlikte birçok proje çalışması yaptıklarını söyleyen 3/B sınıfı öğretmeni Hatice Ocak, "Ülkemizi daha yaşanılabilir kılmak için öğrencilerimizin ürettikleri fikirler çok çok önemli. Bu fikirleri üretmek için de kitap okumaları önemli. Sınıfımızda birçok projenin yanında başlattığımız en çok kitap okuma yarışmasında, koyduğumuz kotayı 27 öğrencimiz geçti. Bu öğrencilerimize sizleri belediye başkanımız ile görüştüreceğim demiştim. Ve bugün başkanımızda bizi kabul ettiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Minik misafirlerini encümen salonunda ağırlayan Başkan Alinur Aktaş, ise öğrencilere belediyecilikle alakalı bilgiler verdi. Öğrencilerin hepsi ile yakından ilgilenen Başkan Aktaş, "Öğrencilerin kendilerini geliştirmek için tatlı bir yarış içerisine girmeleri, kitap okumak sureti ile etraflarına örnek olmaları çok güzel bir duygu. Ben minik yavrularımızı bu noktada kutluyorum. Çocukların kendi küçük dünyalarından olaylara bakış açıları, belki de biz büyükler olarak bizlerin aklına gelmeyecek nitelikte olabiliyor. Bugün öğrencilerimizin okumuş olduğu bu kitaplar kendilerinin hayatlarına yön verebilmelerine sebep olacaktır. Bu da ilçemiz ve ülkemiz için güzel bir kazanımdır. Okudukları kitaplardan dolayı bu öğrencilerimizin kendilerine duyduklar öz güvenin fazla olduğunu fark ettim. Hepsini kutluyor, başta öğretmenleri olmak üzere, bu kitap canavarlarına başarılar diliyorum" diye konuştu.

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Başkan Aktaş, öğrencilerin sorduğu soruları da cevaplandırdı. Okudukları kitaplarla alakalı öğrencilerin ağzından bilgi alan Başkan Aktaş, bütün öğrencilere armağan ettiği kitapları öğretmenleri Hatice Ocak'a teslim etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 18:40:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?