4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Aktaş'tan odaları ziyaret etti

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Keresteciler Odası ile Bosna-Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Başkan Aktaş, Bosna-Hersek'in Donji Vakuf şehri ile kardeş şehir olmak için temasların devam ettiğini söyledi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilk ziyaretini Keresteciler Odası'na yaptı. Oda Başkan Vekili Ahmet Nuri Can ve oda üyelerinin katıldığı ziyarette mesleki sıkıntılar dile getirildi.

Aktaş, "Esnaf sarayının arsasını biz tahsis ettik, binayı ise Bursa Esnaf Odaları Birliği yaptı. İnegöl'deki bütün odaları bir çatı altına toplayan İnegöl'ümüzün güzide yerlerinden bir tanesi oldu. 5 yıllık görev süremiz içerisinde İnegöl'e kazandırılan ciddi hizmetler var. İnegöl halkı da bunları değerlendirecektir. Diğer siyasi partiler de oda, dernek gibi sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek istişareler yapacaklardır. Bizler 5 yıllık sürede yaptıklarımızı, yapamadıklarımızı anlatacağız. İnşallah kazanan İnegöl olacaktır" diye konuştu.

Başkan Aktaş ve beraberindekiler, Bosna-Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneğini de ziyarat etti.AK Parti heyetine Boşnakların meşhur böreği Pita ikram edildi. Her zaman kültür derneklerinin yanında olmaya çalıştıklarını, derneklerin, sivil toplum kuruluşlarının maddi fedakarlıklarla hayatiyetini sürdürdüğünü belirten Başkan Alinur Aktaş, "50-60 yıl önce Bosna'dan gelen arkadaşlarımız var. Bir süre önce meclis üyeleri ve belediyeden görevli bir arkadaşın Bosna ziyareti oldu. Bosna-Hersek'in Donji Vakuf şehri ile kardeş şehir olmamız söz konusu. Onların da iade-i ziyareti olacak. Kardeş şehir olmamız ile münasebetlerimiz daha sağlıklı olacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 12:29:22
Güncelleme :13 Şubat 2009 Cuma 12:30:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?