4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Aktaş'tan teleferik projesi

Demokrat Parti Osmangazi Belediye Başkan adayı Yakup Aktaş projelerini açıkladı. Projelerinin arasında en önemlilerinden birinin Merinos-Tophane arasına yapılacak teleferik hattı olduğuna dikkat çeken Aktaş, "Halkın sosyalleşmesi açısından önemli bir projeyi gerçekleştireceğiz" dedi.

Darüzziyafe Yemek Evi'nde yapılan toplantıda konuşan ve tek dileğinin Osmangazi'nin kazanması olduğunu belirten Demokrat Parti Osmangazi Belediye Başkan adayı Yakup Aktaş, "Bu seçimlerin genel değil, yerel seçim olduğunu herkese bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bazı milletvekilleri, 'Başka partiler belediyeleri kazanırsa, bizden hiçbir türlü destek alamayacaklar' diyorlar. Ancak biz haklarımızı alabilmek için her türlü mücadeleyi vereceğiz. Osmangazi'de diğer partilerin adayları benden kültür ve bilgi açısından daha üstün olabilirler. Fakat ben belediyeciliğin nasıl yapıldığını onlardan daha iyi biliyorum. Belediyecilik meslek değildir. 15 yıllık çalışmalarımla Emek beldesini yaşanır hale getirdim. Aynısını Osmangazi'ye de yapmak amacındayım. Osmangazi'yi seçmemin sebebi ise, burada ikamet ediyor olmam ve Emek'teki insanlara yaşattığım tatları Osmangazi halkına da yaşatmak istemem. Biz, Osmangazi kazansın istiyoruz" dedi.

5 MİLYON TL'LİK TELEFERİK HATTI

Merinos ile Tophane arasına yapmayı planladıkları teleferik hattının son derece önemli olduğunu ifade eden Aktaş, "Bu hattın maaliyeti 5 milyon TL civarında. Merinos ile Tophane arasına yapacağımız bu hattın halka çok faydası olacaktır. Devlet Hastanesi'ne giden yollar çok dar ve araçlarla geçilmesi mümkün değil. Ayrıca Çirişhane, Etibank, Soğanlı gibi mahallelerden gelerek, Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerini ziyaret etmek isteyen vatandaşlar hem zaman kaybediyor, hem de sıkıntı çekiyor. Bunun önüne geçmek için bu hattın önemi büyük. Böylece halkın sosyalleşme açısından gelişimini de sağlamış olacağız" diye konuştu.
Ailelerin rahatlaması açısından da projelerinin olduğunu belirten Aktaş, "İhtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı yapacağız, çocuğunu okutamayan her ailenin çocuğunu bizler okutacağız, çocukları askerde olan ailelere yardım yapacağız, şehit ailelerine ve gazilerimize, dul ve yetimlere sahip çıkacağız. Bunun gibi daha birçok projemiz bulunmaktadır" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 17:04:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?